Articles i Opinió

La cruïlla. O de quan les forces polítiques han d’eixamplar horitzons


Article de la Gemma Jaumandreu, portaveu de Compromís, publicat a la revista Cerdanyola al Día del dimecres 16 de desembre

Expressa’t: La Transició a Cerdanyola


Agraïda perquè algú se n’ha ocupat de posar la primera pedra de la construcció de l’edifici de la memòria recent, de la nostra història local en temps de «transició», amb testimonis de primera mà en viu i en directe.

Bon vent i barca nova, Mister Marshall


No tenen res a oferir, més que una nefasta acció de govern basada en no afrontar els problemes reals de la gent, i deixar que grans empreses, bancs i cacics es reparteixin el pastís.

[Opinió] Per què no s'aprova una moció contra la llei “mordassa” al Ple de l'Ajuntament de Cerdanyola


Tal com vam anunciar al desembre, la moció incorporava una sèrie d'acords entre els quals es trobava el rebuig a la llei, que la Generalitat la desobeeixi i el fet que la policia municipal no tramités administrativament les multes que poguessin derivar-se de l'aplicació de la llei a Cerdanyola.

El pla urbanístic del Direccional és un bon exemple


El Pla urbanístic del Centre Direccional és el màxim exemple a Catalunya de les polítiques financeres que l'any 2000 van començar a fomentar l'endeutament de la població, alimentant la gran bombolla immobiliària i de retruc la destrucció del territori.

No entenen el Compromís


Nosaltres proposem no pagar el deute sabent que és un acte de desobediència. Per què?, doncs perquè no tenim por, perquè nosaltres estem amb la PAH i contra del sistema financer que ens imposen, malgrat que als nostres regidors i regidores les poden inhabilitar.

El govern de Cerdanyola, les comissions ciutadanes i la sensació de democràcia


Els dos partits del govern de Cerdanyola, PSC i ICV-EUiA, que en període electoral s'emplenaven la boca parlant de participació ciutadana i de democràcia participativa, ja ens han demostrat que tot era una gran mentida i que la seva hipocresia no té límits.

Resignació o rebel•lia, no hi ha volta de full


La crisi ha arribat a un punt de no retorn. Les nostres vides mai no seran com eren abans, el passat no tornarà. Mica en mica tothom va paint el que això significa, i enfront d’aquesta realitat només tenim dues solucions. La primera és la més senzilla i còmoda i se’n diu resignació. La segona és un camí dur però digne i se’n diu rebel·lia.

Nou govern i vell projecte


[Compromís per Cerdanyola | Revista municipal Riu Sec de maig del 2012]

El mes passat ICV i PSC van signar un acord per fer un nou govern municipal i han presentat el nou cartipàs. Val a dir que aquesta és la tercera vegada que aquests partits signen un acord de govern a Cerdanyola sense que, fins ara, hagin estat mai capaços d’acomplir-ho. També cal recordar que aquest serà el quart govern a Cerdanyola en els darrers tres anys i que, a més, seguirà essent minoritari. S’ha establert un repartiment de competències poc clar i per tant cal esperar a veure l’acció concreta d’aquest govern per tal de saber si hi haurà la coordinació necessària.

Cop d’Estat neoliberal


[Sergio Rodríguez]

La mascarada ha caigut. La solució del PP a la crisi es troba en destruir el que ens quedava d’Estat de Benestar per tal que el sistema es pugui mantenir a costa d’escanyar a les classes treballadores i evitar així la intervenció d’Espanya per part d’Europa. Ja ningú no dubta que les retallades, tant de CiU com del PP, formen part de l’atracament més gran de la història i que els perjudicats som els de sempre.

El nou ROM una oportunitat per a la democràcia participativa


[Sebas Justicia]

L'any passat es va proposar al Ple de l'Ajuntament l'elaboració d'un nou Reglament Orgànic Municipal ROM que substitueixi l'actual aprovat al 1986. Aquest reglament és la carta de normes per la qual es regula segons l'ordenament jurídic en vigor, el funcionament de les diferents figures institucionals d'un consistori com ara l'alcaldia, les regidories, el ple, les diferents comissions o la participació ciutadana entre altres.

I després de la vaga?


[Maribel Rodríguez Gràcia]

La massiva participació a la jornada del 29M ens dóna la mesura de la capacitat que podem tenir per intervenir en el rumb de la nostra organització com a societat i, de manera urgent, en la defensa del nostre patrimoni col·lectiu, el de les classes populars, que és l'herència que ens han deixat les generacions anteriors gràcies al seu esforç i les seves lluites.

La vaga General del 29 de Març i el tractament mediàtic


[Josep Font i Bernaus]

En primer lloc dir que la vaga estava més que justificada. El Partido Popular va guanyar les eleccions per majoria absoluta i està legitimat per governar, però en un estat democràtic modern governar no vol dir fer el que et doni la gana, ni governar a cop de decret al butlletí oficial, No és tan senzill ni tan fàcil. Tots sabíem que el que insinuava el PP en la campanya electoral era impossible de dur a la pràctica, els innocents que s'ho varen creure ben aviat han caigut del cavall.

Treballem per un nou model de ciutat


[Compromís per Cerdanyola | Revista municipal Riu Sec de febrer del 2012]

El pressupost municipal és l'acord polític més important que es pren a Cerdanyola. No és un simple tràmit, com volen aquells que tradicionalment ens governen o els recolzen. El pressupost és la planificació de com es gasten els recursos que aportem la ciutadania, les polítiques que es duran a terme a la ciutat. És per aquest motiu que treballem perquè a Cerdanyola es posin en funcionament processos participatius per a la seva elaboració. La ciutadania pot i ha de jugar un paper actiu, no acceptem que se li reservi un paper de mera espectadora.

Monarquia o Republica?


[Josep Font i Bernaus]

Els mateixos que es van carregar la segona República volen ara crear la tercera. Però manant ells. Ja fa temps que una serie de personatges foscos estan treballant perquè un Senyor de Castilla anomenat José Mari. sigui el proper President de la República Espanyola. Un senyor que alguns grups d'opinió dels Estats Units d'Amèrica consideren un integrista.

Contingut sindicat