Valoració del CpC de la sentència que anul·la el planejament del Centre Direccional de 2005


Planejament del Centre Direccional

Davant a situació creada arran de la sentencia que declara nul de ple dret el planejament del Centre Direccional aprovat el 2005 el Compromís per Cerdanyola vol manifestar-se en el seguent sentit:

  • Que els diferents grups municipals estan amagant el debat a la ciutadania al no donar la informació sobre les raons que el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha apreciat anul·lar tot el planejament. Aquestes raons són: manca d’estudi d’impacte ambiental, errors en el procediment de tramitació, manca de respecte al patrimoni històrico-cultural i discriminació en les expropiacions.
  • Pensem que els errors són prou greus com perque els responsables dels mateixos donin alguna explicació
  • Creiem que no hi ha urgencia per a modificar el planejament, ni a partir del planejament 2002 ni a partir del de 2005. A més entenem que tots dos han quedat superats pels fets, especialment per la presencia d’abocadors incontrolats a la zona.
  • Creiem que tampoc hi ha urgencia en desenvolupar aquest projectes ates que ni ho demanda la societat civil ni la marxa de l’economia.
  • La nostra opinió és que el debat sobre el futur del centre direccional no es pot resoldre abans de la neteja dels abocadors presents a la Plana del Castell.

Per totes aquestes raons entenem que l’actual consistori està superat pels fets i que els projectes sobre el Centre Direccional dels diferents partits polítics han quedat obsolets i, per tant, demanem que es paralitzi tota la tramitació fins que les properes eleccions escullin un nou Ajuntament en el que les opinions sobre aquest important tema de les diferents forces politiques siguin valorades per la població.

 

El Compromís per Cerdanyola proposa que es deixi sobre la taula el planejament del Centre Direccional

La formació local inicia una campanya en contra del planejament del Centre Direccional i a favor de la neteja dels abocadors de la zona.

El Compromís per Cerdanyola proposa que es deixi sobre la taula el planejament del Centre Direccional fins passades les eleccions municipals de 2011 per ser abordat pel nou govern municipal sorgit d’aquests comicis.

Jorge Haro i Maribel Rodríguez, membres del Compromís, asseguraven ahir que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·la el planejament vigent, que data de l’any 2005. Segons Haro, ara es vol fer una nova tramitació partint del pla de 2002 que, segons asseguren, no és factible ni oportú.

Per al Compromís, el planejament del 2002 ha quedat superat pels propis fets ja que, segons diu Jorge Haro, l’abocador de Can Planas ha resultat més gran del que es preveia i, a més, en aquest període de temps s’ha construït el Sincrotró Alba i el dipòsit de residus Elena. Haro afirma que ha quedat demostrat que al Centre Direccional no s’hauria d’edificar.

És per aquest motiu, que el grup inicia una campanya, oberta a totes les entitats i persones que històricament s’han posicionat en contra del desenvolupament urbanístic a aquesta zona, per informar als ciutadans sobre els abocadors, el valor ecològic dels terrenys i altres aspectes destacats.

Jorge Haro afirma que hi ha hagut una voluntat d’amagar la sentència del Tribunal Superior que anul·la el planejament del 2005, tal i com demostra l’aprovació al ple, per unanimitat i sense cap debat polític, de la presentació d’un recurs contra aquesta sentència. Per a Haro, s’ha demostrat que el planejament estava molt mal fet, des del punt de vista legal, i per això demana que “algú doni explicacions i assumeixi responsabilitats”.

Des del Compromís per Cerdanyola es mostren en total desacord amb l’edificació al Centre Direccional i aposten perquè aquesta zona es mantingui com a verda i es pugui incorporar a l’espai protegit del Parc de Collserola o el preparc.

Font: Cerdanyola.info