Rebuig dels alcaldes contra la impugnació de la llei d'emergència social


L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, acompanyat dels tinents d’alcaldia, Ivan González, Helena Solà i Josep Grau, han donat suport a la concentració d'uns cinquanta alcaldes i regidors davant la Delegació del Govern Espanyol a Barcelona contra la impugnació de la llei d'emergència social.
Els batlles de Barcelona, Ripollet i Cerdanyola, Ada Colau, Josep Ma Osuna i Carles Escolà

Amb aquest acte han  expressat el seu rebuig al recurs d'inconstitucionalitat de l'executiu del PP contra la llei catalana que evita desnonaments i el tall dels subministraments bàsics a les famílies vulnerables.

Els alcaldes  han lliurat a la Delegació del Govern  una instància que recull expedients i peticions dels ciutadans dels seus municipis que estan en situació de pobresa energètica. El text remarca la decisió dels  consistoris de continuar atenent  les demandes dels seus ciutadans  tot i la suspensió de la llei per part del govern espanyol.

La protesta ha estat encapçalada per l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau (BeC) i amb el suport d’alcaldes de tots els partits, a excepció del PP.

Els alcaldes concentrats han coincidit en assegurar que representen a milers de ciutadans davant d’una injustícia. En aquestes instàncies els ajuntaments fan constar el número d’expedients que  tramiten abans de la resolució del Tribunal Constitucional.

Entre els representants municipals també estaven presents l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón (PSC), els alcaldes de Terrassa i Sabadell, Jordi Ballart (PSC) i Juli Fernández (ERC), l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa (CDC) així com una representació d’electes i diputats  com Anna Gabriel (CUP), entre molts altres.

Els reunits creuen que la suspensió de la llei és un  atac directe als drets fonamentals de la ciutadania i creuen que cal desplegar tots els articles per preservar el dret a l’habitatge i el dret a una vida digna.