La Plataforma denuncia la utilització partidista de l'hospital


La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública es mostra sorpresa i estupefacta amb la utilització que partits polítics de la ciutat han fet aquests dies de l'hospital Ernest Lluch com a, asseguren, pretext per dirimir les seves diferències partidistes i partidàries.

La Plataforma fa referència a l'encreuament d'acusacions entre ICV/EUiA, PP i CiU i manifesten que són criticables les actuacions tant dels partits que formaven part de l'anterior govern tripartit de la Generalitat, com ara del govern de CiU amb el suport del PP.

Des del col.lectiu continuen reivindicant un hospital Ernest Lluch de titularitat i gestió pública i, de fet, remarquen que cal donar la batalla per la defensa integral de la Sanitat Pública en "un moment de mutilació del pressupost sanitari de tancament de plantes i supressió de centenars de llits" a hospitals de referència.

Les crítiques de la Plataforma es dirigeixen contra la majoria de forces polítiques de l'arc parlamentari. Així, recorden que la socialista Marina Geli, quan era consellera de Salut al març de 2004, "va descartar la construcció" de l'hospital i va canviar d'opinió arrel de les mobilitzacions existents, fet que va portar a la presentació, al maig de 2005, d'un pla de xoc pel Vallès que incloïa un hospital públic de 200 llits. Des del col.lectiu indiquen que la inauguració del centre sanitari estava aleshores prevista per al 2009 i per això es mostren "entre sorpresos i ruboritzats" per "escoltar ara exigir la seva construcció" als que havien tingut la responsabilitat en aquesta qüestió anteriorment.

El col.lectiu lamenta que el govern liderat pel PSC mai consignés al pressupost una partida per a la construcció de l'hospital i consideren que es va apostar perquè la construcció i gestió del centre sanitari durant 40 anys fos a càrrec de la multinacional de capital de risc Capio, entitat que ja gestiona l'Hospital General de Catalunya i la Clínica de l'Aliança.

La Plataforma recorda que al llarg dels anys ha denunciat "els continuats incompliments de calendari" en relació a la construcció de l'hospital Ernest Lluch quan les "pròpies autoritats locals i comarcals asseguraven que els terminis s'estaven complint escrupolosament". El col.lectiu recorda que PSC i CiU van votar en contra i el PP es va abstenir en una moció a l'Ajuntament que, al juliol passat, reclamava que l'hospital tingui un finançament públic al 100%.

La Plataforma critica que ICV "s'entossudeixi a demanar compromisos a CiU que no van exigir al PSC quan eren socis", que el PP acusi d'hipòcrites a Iniciativa quan dirigents nacionals i locals del PP han dit que l'hospital era prioritari i després recolzen a CIU en les iniciatives d'assetjament i enderrocament de la sanitat pública.

La plataforma considera que CiU, amb el suport del PP, està donant els "moviments precisos i concrets per privatitzar totalment aquest servei públic", fet contra el que remarquen la seva oposició frontal.