La PAH de Sabadell ocupa un edifici de Catalunya Caixa


La gent s'ha concentrat davant de la finca mentre les famílies hi entraven SIPS

Un dia després que Bankia sol·licités el major rescat financer de la història de l'Estat espanyol, la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) ha ocupat un edifici (vídeo) en venda d'una entitat financera. El bloc que segons el veïnat, portava més de tres anys buit, és propietat de Catalunya Caixa, entitat que ha rebut 2.968 milions d'euros de diner públic. A més, una desena de famílies de la plataforma estan afectades per les hipoteques que va concedir Catalunya Caixa. La PAHC ha decidit alliberar l'edifici del carrer Sant Vicenç de Paül, 38, per allotjar-hi algunes famílies que estan a punt de perdre l'habitatge i d'altres que ja han estat desnonades.

A les 11.30h del matí famílies i persones solidàries s'han trobat a la plaça Picasso de Sabadell i cap a dos quarts d'una l'edifici de Catalunya Caixa ja era obert. El bloc té tres pisos, i un és un dúplex. Tothom ha pogut accedir-hi, mentre membres de la PAHC informaven als veïns i les veïnes de la zona. Al migdia s'ha celebrat un dinar popular i a la tarda s'ha convocat una assemblea per organitzar les activitats dels propers dies.

Afectades per Catalunya Caixa

Segons la PAHC, hi ha quatre nuclis de la mateixa família lligats amb avals creuats. I afegeixen, que "Catalunya Caixa va obligar a signar un document, a dos dels quatre nuclis familiars, en el que renunciaven a denunciar l'entitat en un futur". També asseguren que l'entitat "va obligar a una parella llatinoamericana a presentar els bitllets de viatge conforme marxaven del país com a condició per tramitar la dació en pagament". Finalment, el director de la zona va canviar, i el nou "va assegurar que l'expedient s'havia perdut".

La plataforma ha denunciat que mentre Catalunya Caixa es rescata amb diner públic, hi ha pisos buits, famílies desnonades i frau hipotecari.