El nou govern presenta el cartipàs com aposta d'un canvi necessari


El cartipàs tindrà tres grans àrees: Economia i Serveis Generals, Polítiques Socials i Polítiques Territorials.

Els grups municipals de Compromís, Esquerra i Convergència han presentat el nou equip de govern de l'Ajuntament de Cerdanyola amb l'aposta pel canvi, l'accent social, l'aprofitament d'oportunitats de ciutat, la implicació ciutadana en la presa de decisions i l'estabilitat política per bandera. Iniciativa/Esquerra Unida garantirà la majoria al Ple sense entrar al govern en base a un acord programàtic entre els quatre grups. El cartipàs tindrà tres grans àrees: Economia i Serveis Generals, Polítiques Socials i Polítiques Territorials.

 

El cartipàs de govern estarà estructurat en tres grans àrees de govern: Alcaldia, Economia i Serveis Generals, coordinada per Carles Escolà, alcalde de la ciutat i membre de Compromís; Polítiques Socials, amb la portaveu d'Esquerra, Helena Solà, com a coordinadora; i Polítiques Territorials, amb el convergent Josep Grau coordinant. En cadascuna d'aquestes àrees conviuran regidors dels tres grups que ostentaran diferents delegacions de govern amb l'objectiu de bastir un govern transversal que treballi en base al consens. Hi haurà sis tinences d'alcaldia que comptaran amb dos representants de cada grup municipal.

L'alcalde de la citat continua essent Carles Escolà, que a més serà responsable de Relacions Institucionals, Secretaria, Població i Eleccions i Organització. A l'Àrea d'Economia i Serveis Generals hi treballaran Daniel Mallén (Hisenda i serveis generals), Iñigo Enterria (Contractació i RRHH), Contxi Haro (Seguretat Ciutadana) i Encarna Linares (Patrimoni i Arxiu).

L'Àrea de Polítiques Socials està ocupada per Elvi Vila (Educació i Igualtat), Encarna Linares (Joventut, Salut Pública i Solidaritat i Cooperació), Maurici Jaumandreu (Serveis Socials), Helena Solà (Cultura), Josep Grau (Esports) i Marc Costa (Promoció Econòmica).

Finalment, a l' Àrea de Polítiques Territorials assumeixen responsabilitats Contxi Haro (Espai Públic), Elizabeth Pasamonte (Medio Ambient i Transport), Ivan González (Urbanisme), Iñigo Enterria (Centre Direccional i Serveis Municipals), Helena Solà (Qualitat Urbana) i Josep Grau (Planificació Estratègica).

Canvi per resoldre mancances amb accent social

 L'alcalde de Cerdanyola destaca que aquest govern respon a nous temps polítics que reclamen la capacitat d'arribar a consensos per donar resposta a la voluntat de canvi de la ciutadania. Escolà apunta que la incorporació d'Esquerra i Convergència enforteix un govern que ha entomat problemes pendents com el PEM Guiera, Cerdanyola Aparca, l'organització municipal, els abocadors o el Centre Direccional.

La portaveu d'Esquerra assegura ser conscient de la dificultat d'un context d'alt deute municipal en moments de crisi, manca d'equipaments amb inversions realitzades sense seny o problemes com els abocadors o la necessitat de ponts amb el Parc de l'Alba o la Universitat Autònoma. Per a Helena Solà hi ha l'oportunitat de recuperar l'orgull de ser cerdanyolencs.

En aquestes mancances insisteix el portaveu de Convergència. Josep Grau remarca els dèficits que té Cerdanyola com a ciutat i que cal solucionar amb accent social davant el patiment de molts dels seus ciutadans.

Unes polítiques socials que per a la portaveu de Compromís ha de ser marca de govern perquè cal prioritzar les persones i no les obres faraòniques. Contxi Haro manifesta que la ciutadania s'ha de sentir atesa per l'Ajuntament.

El decret d'alcaldia amb l'estructura del nou govern i la distribució de responsabilitats entrarà en vigor dilluns, dia 18 d'abril.

Més imatges