Moció contra la repressió policials als Moviments Socials


Moció presentada al ple de juny del 2012 de condemna de l'escalada repressiva contra els Moviments Socials i totes les veus disidents a l'actual ordre de coses, especialment a partir de la Vaga General del 29 de març. El text de la moció és el següent:

ANTECEDENTS

És innegable que la situació actual és la d'una crisi econòmica i social molt profunda i amb efectes molt durs per al conjunt de la població. Malgrat això, cap dels responsables d’aquesta crisi ha assumit cap mena de responsabilitat política o penal i ni els banquers que han especulat de forma fraudulenta, ni els polítics acusats de corrupció, han patit una persecució tan dura per part de la Justícia com han patit altres sectors socials.

En canvi, la repressió policial i judicial s’ha incrementat de forma considerable contra totes aquelles persones i organitzacions que es mobilitzen i lluiten contra la flagrant pèrdua dels nostres drets.

Així, la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona va realitzat un pronunciament en el qual va considerar excessiva la presó incondicional i denuncia que la “política repressiva contamina el funcionament de la justícia”.

Tanmateix, en un comunicat emès per sindicats de tot l’Estat espanyol es subratlla que els empresonaments responen únicament a la voluntat de perseguir “qualsevol dissidència política, social o sindical”.

També Amnistia Internacional ha denunciat, en el seu informe anual sobre els drets humans al món, l’"ús excessiu de la força" per part dels Mossos d'Esquadra en diverses manifestacions i protestes estudiants.

Per tots aquests motius, el grup municipal Compromís per Cerdanyola proposa a l’Ajuntament en ple l’adopció dels següents

ACORDS

Primer- Denunciar aquesta escalada repressiva per part del Departament d’Interior i del seu màxim responsable, el conseller Felip Puig, ja que pot suposar una veritable involució democràtica en drets bàsics per a la ciutadania. Creiem fermament que la repressió policial i judicial no soluciona cap conflicte de naturalesa política o social, i per tant cal apostar per solucions globals que minimitzin els motius que originen aquest conflicte.

Segon- Demanem a les autoritats policials de les administracions autonòmiques i estatal que aturin la repressió contra aquells sectors socials que lluiten per una societat més justa.

Tercer- Demanar la llibertat immediata de les persones que encara són en presó preventiva, ja que entenem que aquesta mesura s’ha aplicat de forma desproporcionada.

Quart- Demanem la llibertat sense càrrecs de totes les persones encausades per la vaga del 29M o pels fets de Mallorca o València. Entenem que la Justícia està actuant de forma molt desigual depenent la tipologia del cas.

Cinquè- Demanar el tancament definitiu de la pàgina web de col·laboració ciutadana del Departament d’Interior ja que conculca el dret a la privacitat, a la imatge i a la presumpció d’innocència.

Sisè- Traslladar aquest acord al Departament d’Interior i de Justícia de la Generalitat de Catalunya, al Govern de les Illes Balears, a la Generalitat Valenciana i al Govern de l’Estat Espanyol.