Moció de condemna de l'atac feixista a la sala Stroika de Manresa


Moció presentada al ple d'abril del 2012, en solidaritat amb les persones brutalment agredides per un grup feixista a Manresa. Contra el feixisme, ni us pas enrere. El text de la moció és el següent:

ANTECEDENTS

El passat divendres dia 23 de març al vespre tingué lloc un atac feixista a la sala Stroika de Manresa, en el qual un grup de joves que esperaven per assistir a un concert van ser brutalment agredits.

L’agressió, perpetrada per un grup de neonazis, va comportar diversos ferits, un dels quals ha hagut d’estar ingressat a la UCI durant diversos dies. Diverses entitats i ajuntaments han condemnat aquesta agressió.

Atès que al Vallès i a Cerdanyola hem patit durant anys la pressió i les agressions de grups d’ideologia feixista, i atès que és voluntat d’aquest Consistori condemnar aquestes accions de grups que defensen la xenofòbia i el racisme,

El Grup Municipal del Compromís per Cerdanyola proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents

ACORDS

PRIMER. Expressar la nostra condemna als fets ocorreguts el passat divendres dia 23 de març a Manresa.

SEGON. Condemnar els atacs de grups d’ideologia feixista i neonazi que s’estan produint arreu del país.

TERCER. Mostrar el nostre rebuig a aquells grups i partits que defensen ideologies racistes i que justifiquen i, fins i tot, arriben a donar suport a aquests tipus d’agressions.

QUART. Realitzar una campanya de neteja de simbologia nazi i racista que embruta les parets i el mobiliari urbà de Cerdanyola.

CINQUÈ. Demanar a la Conselleria d’Interior de la Generalitat que extremi les mesures de control sobre aquests grups violents i d’ideologia racista que fa temps que actuen a casa nostra.

SISÈ. Traslladar aquests acords a l’Ajuntament de Manresa i a la Conselleria d’Interior de la Generalitat