Manifest del Compromís i la CUP de Cerdanyola per la Diada 2015


El Compromís per Cerdanyola i la CUP vetllem pel dret a l’autodeterminació del nostre poble
Moment de lectura del manifest de Compromís i CUP

 Un any més celebrem la nostra Diada al carrer, que és l'espai des d'on poder construir colze a colze veritables canvis per avançar cap a una societat i un país basat en la justícia social.

 

El nostre és un petit país que es construeix a base de la gent, independentment dels seus orígens. Un país que hem alçat tant les persones que han viscut sempre a la nostra terra com la gran quantitat de persones que hi van arribar i continuen arribant per millorar el seu futur, i han fet d'aquest país casa seva. Perquè aquesta és una terra d'acollida. En un moment en què es debat sobre la implicació que han de tenir els governs europeus en el tractament de refugiats a Europa volem reivindicar la necessitat d'acollir totes les persones, les que fugen de guerres però també les que fugen de la fam. Diem alt i clar: refuggees, you are welcome in Cerdanyola.

 

El Compromís per Cerdanyola i la CUP vetllem pel dret a l’autodeterminació del nostre poble, tot mirant el passat, tot mirant el passat, tot recordant les revoltes populars de les bullangues, dels remences, dels segadors i dels maulets i els vigatans. Totes aquestes revoltes han sorgit arrel d’un rebuig popular a la institució que oprimeix al nostre poble. Tot i així, el poble català sempre s’ha aixecat i protestat, tot per construir el seu futur, amb cada una de les persones que formen part de la comunitat.

 

El conjunt de la nació, així com Cerdanyola, estem en un punt clau de la nostra història. El dia 27 anirem a votar en unes eleccions de caràcter plebiscitari, on tots i cada una de nosaltres tenim una gran responsabilitat: obrir un procés de construcció d'un nou estat, un procés de ruptura constituent, des d'abaix, des dels carrers, pobles i ciutats. Un procés fet per i per al poble, perquè volem ser un poble lliure. Perquè volem i podem canviar-ho tot!

 

En l'àmbit de Cerdanyola, el Compromís per Cerdanyola com a organització entomem un encàrrec particular: continuar en la nostra tasca de construir i eixamplar, amb el conjunt de la ciutadania, una veritable xarxa d’unitat popular.

 

Des del CxC i la CUP convidem a tot i cada una de les persones de Cerdanyola a participar de les eleccions del 27S, ja que la participació és la clau que obre tots els panys. Nosaltres, el 27S votarem pels nostres avis i àvies i votarem també en nom de l’Enric Piera, poeta cerdanyolenc i el Txiki, assassinat pel franquisme ara fa 40 anys, i votarem per tants altres que creien que tenim una pàtria tan petita i que la somniaven completa.

 

Governem-nos, somriem i mobilitzem-nos!!

 

I via fora, que tot està per fer, i tot és possible!!!

Més imatges