Manifest: Aturem les agressions a la classe treballadora


Cerdanyola en Vaga, un moviment assembleari que aglutina partits, organitzacions i moviments socials de diversa índole units pel seu suport a la Vaga General, està treballant per garantir l'èxit de la jornada del 14 de Novembre a Cerdanyola del Vallès.

ATUREM LES AGRESSIONS CAP A LA CLASSE TREBALLADORA

El 14 DE NOVEMBRE diversos col·lectius i moviments socials i sindicats ens sumem a la convocatòria de Vaga General que es durà a terme a l'Estat espanyol i altres països de la UE com Grècia, Portugal i Itàlia.

Amb l'excusa de la crisi, els governs espanyol i autonòmic han endurit la seva política de retallades i reformes provocant una situació d'emergència social. L'última reforma laboral no només ha fet augmentar l'atur sinó que ha permès l'aplicació generalitzada d'ERO's, reduccions de sous i ajustos que han afectat les condicions de vida de treballadors i treballadores. A més a més, hem de sumar-hi les reduccions de pressupostos en sanitat i educació que han col·lapsat els serveis públics, la plaga de desnonaments que deixa sense llar a milers de famílies i la repressió en forma de detencions i multes contra qui lluita per un canvi social.

Contra el “rescat” europeu
Per si fos poc el govern i la UE preparen un segon “rescat” per a l'estat espanyol molt més gran. Aquests saqueigs anomenats “rescats” pretenen seguir subvencionant deutes privats dels bancs a costa de retallar en els serveis públics més bàsics, deixant la política econòmica del país en mans del Banc Central Europeu. Ja hem pogut veure a Grècia els efectes devastadors del neoliberalisme de la UE i el BCE.

Una Vaga Social de tots i més enllà del 14-N
El 14 de novembre ha d'anar més enllà d'una sola jornada i ha de ser l'inici d'una lluita que pugui aturar les múltiples agressions a la classe treballadora. S'han d'aturar empreses, transports, comunicacions, administracions.... Ha de ser una vaga de consum en què no es comprin productes i una vaga social en la que ha de participar tothom que pateix les retallades i reformes: aturats, jubilats, estudiants, persones sense papers... Sinó ens mobilitzem per impedir-ho, si ens creiem que no hi ha res a fer, la nostra misèria seguirà creixent mentre els poderosos es seguiran enriquint.

  • Pel repartiment del treball i la riquesa
  • Per una sanitat i un ensenyament públics i de qualitat
  • Per la justícia social
  • Per la insubmissió davant del deute
  • Perquè la crisi la paguin els rics

NO TREBALLIS - NO CONSUMEIXIS - MOBILITZA’T