A Grècia, a França, unes eleccions decisives


El Compromís per Cerdanyola, moviment polític i social de la nostra vila, no defuig la necessitat de promoure arreu la unitat valenta i combativa de les forces d’esquerra contra el capitalisme especulatiu financer internacional, aquest sistema que ens ha abocat a aquesta crisi econòmica i social sense precedents.

Tenim aquest juny, des d’aquesta voluntat unitària i de fer nostres les lluites dels nostres companys i companyes del continent, dos comicis que poden ser el començament per capgirar, en el sentit favorable als interessos de les classes populars i de la classe treballadora, aquesta greu situació en què ens trobem.

A França se celebren les eleccions generals en què el moviment d’esquerres unitari Front d’Esquerra, Front de Gauche FG, és l’única opció que pot condicionar l’acció del govern gal per construir una Europa dels pobles, una Europa dels drets socials i no l’Europa del capital que tenim actualment amb les desastroses conseqüències que tots i totes coneixem. Tan de bo uns magnífics resultats del FG siguin l’esclat de l’esperança de la ciutadania per començar a sortir d’aquest malson que suposa el capitalisme i la seva barbàrie intrínseca.

Hi ha així mateix a Grècia la convocatòria d’eleccions generals on els i les companyes de Syriza, l’esquerra radical, l’esquerra que de forma valenta va a l’arrel dels problemes socials i polítics, tenen l’opció de guanyar-les. Syriza planteja sense ambigüitats el no reconeixement del deute il·legítim, la injustícia que ha suposat deixar sense drets, pensions, habitatges, cobertures sanitàries, educació pública a grans segments de la població hel·lènica.

A Grècia on fa dos mil·lennis i mig va néixer la civilització occidental europea, hi ha l’oportunitat de crear un altre ordre civilitzatori, un ordre just, igualitari, socialitzador, centrat en la felicitat i benestar de la majoria, no en l’acumulació depredadora d’uns pocs. Syriza planteja recuperar tot allò, empreses, serveis, infraestructures, saquejats pels taurons financers europeus i nord-americans i tornar-los a la sobirania popular grega. Tots i totes ens juguem part del nostre futur en les eleccions gregues.

En ambdós països, la força de xoc del capitalisme xenòfob, racista, al qual sempre han recorregut els centres de poder per esclafar incipients processos de transformació social de progrés, ataca verbalment i física a les candidates i candidats de Syriza i del Front de Gauche. Mostrem tot el nostre suport i solidaritat davant d’aquestes campanyes d’agressions i insults que el neoliberalisme orquestra contra l’esquerra real francesa i grega.

És per això que el Compromís per Cerdanyola desitja el millor resultat electoral a les nostres organitzacions germanes francesa i grega amb qui compartim l’objectiu irrenunciable d’una Europa i d’un món just, igualitari, sostenible, un món anticapitalista, un món veritablement democràtic, un món socialista.

Diem, com diu la gran pancarta que penja ufana des de fa mesos en el Partenó d’Atenes, “Treballadors i treballadores de tot el món, aixequeu-vos”.