El govern defensa la sanitat pública davant l'equip directiu del Consorci Hospitalari Parc Taulí


Una reunió de l'alcalde, Carles Escolà i la regidora de Salut Pública, Elvi Vila, amb els representants del Consorci Santitari del Parc Taulí, serveix per expressar la seva preocupació davant els ajustos que s’han realitzat i les retallades que afecten tant al servei que s’ofereix com a les infrastructures sanitàries.
Foto: Cerdanyola.info

L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, i l’alcalde de Ripollet, José Maria Osuna, així com la regidora de Salut Pública, Elvi Vila, s’han reunit amb el President del Consorci Hospitalari Parc Taulí, Modesto Custodio, amb el Director General, Joan Martí, i amb la Directora Executiva, Cristina Carod.

La Junta directiva de l’Hospital ha presentat la Corporació Sanitària i les seves línies estratègiques, exponent la situació general del Parc Taulí, i amb més detall  l’activitat de l’Hospital  els darrers anys.

Amb aquesta reunió els edils han volgut mantenir una via de comunicació directa amb els representants del Parc Taulí per expressar la seva preocupació davant els  ajustos que s’han realitzat i que estan comportar unes retallades que afecten tant al servei que s’ofereix com a les infrastructures sanitàries. En aquest sentit tots han reconegut l’esforç que estan fent els professionals que treballen a l’hospital,  i han deixat clar, davant els directius, la seva voluntat de mantenir la defensa de la sanitat publica, tant a nivell hospitalari com a la primària. Els representants municipals han demanat acabar amb les desviacions de pacients  a centres sanitaris privats, i la construcció de l’hospital Ernest Lluch, que descongestionaria el Taulí, entre altres.

Posteriorment a la reunió han visitat l’Edifici Albada, on han comentat les reformes que s’estan fent en aquest centre d’atenció com ara els trasllat dels pacients de Cures Pal·liatives del Parc Taulí a la 4a planta de l' Albada, reformada amb l'objectiu de millorar les condicions de confort per a usuaris, familiars i professionals d'aquest servei.

 En la reunió s’han donat algunes dades de Cerdanyola  durant el 2015 com ara que per a una població de més de 57.000 habitants, s’han atès d’urgències  més de 10.000 persones.