Per un govern coherent i estable al consistori


CxC vol impulsar les converses de cara a formar un govern més ampli però coherent i també per crear un acord d’estabilitat amb les forces que volen el canvi a Cerdanyola.

 

Davant les informacions aparegudes arran del debat sobre ordenances fiscals que va tenir lloc al ple de Cerdanyola del Vallès, el dimarts passat, i que van portar a l’aprovació de les primeres ordenances fiscals que baixen l’IBI desprès de 15 anys de pujades continuades. Per aquest motiu el CxC vol exposar que:

 

  1. L’ampliació del govern ha estat una de les nostres prioritats des de la consecució de  l’alcaldia. Aquesta prioritat s’ha concretat en diverses propostes de cartipàs que s’han fet arribar a ERC i en la redacció d’un acord de governabilitat amb les forces que van donar suport a la investidura.

  2. Que fins ara, tot i que les esmentades forces creiem en la idoneïtat d’ampliar govern, no ha estat possible arribar a un acord.

  3. Que, un cop aprovades les ordenances fiscals, les condicions per arribar a un acord han millorat i cal abordar, sense més dilacions, aquesta ampliació.

  4. Per aquest motiu hem elaborat una document base per posar calendari a les converses i arribar a l’ampliació del govern en un termini no superior als dos mesos. Aquest document el farem arribar a les forces disposades a garantir la governabilitat en els propers dies.

  5. Creiem fermament en un govern que sigui coherent amb el programa electoral i amb les posicions en els grans temes de ciutat, altrament el dia a dia del govern seria ingestionable. En aquest sentit, seguim pensant que el millor govern per a la ciutat hauria de ser format per les forces de ERC i CxC, que són forces netament d’esquerres, que van liderar el canvi el passat 24 de Maig.

  6. Que som conscients que la suma d’aquestes dues forces no és suficient per tenir majoria al ple i que, a més, les forces del PSOE, PP i Cs han dut a terme, fins ara, una política del NO i del bloqueig al govern. És per aquest motiu que volem garantir  l’estabilitat al ple, tot arribant a un acord de governabilitat sobre els principals temes de ciutat amb les forces que han demostrat  voluntat constructiva que a dia d’avui només són CDC i ICV-EUiA-MES, tot esperant un canvi d’actitud per part de la resta de grups.