El govern assegura que s'avança en el Pla de mandat per resoldre els grans problemes de la ciutat


El govern municipal es mostra satisfet pel grau de compliment del Pla de Mandat just quan s'ha arribat a la meitat del mandat, un full de ruta de 180 propostes sorgides del programa de govern que van acordar els quatre grups que van votar la investidura de Carles Escolà com alcalde.
Govern de Compromís. Font: Cerdanyola.info

L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, afirma que fins ara s'ha donat compliment al 7% de les propostes contingudes al Pla de Mandat i que s'està treballant en un 34% de les mateixes. Un altre 34% de les propostes es troben en els seus inicis i queden pendents d'iniciar un 29%.

Escolà reconeix que "la participació ciutadana en l'elaboració de propostes de mandat no ha estat el que es volia, dificultat per la manca de majories estables al Ple, però que es tracta d'un document obert, que anirà evolucionant en base a nous acords i les mocions aprovades al plenari".

La primera tinent d'alcaldia, Elvi Vila, ha destacat com a l'Àrea de Polítiques Socials s'ha augmentat la participació ciutadana, "de manera que cada vegada més la gent condueix les seves pròpies polítiques, com ha estat el cas de la gent gran, infants i adolescents o l'organització del Roser de Maig". També ha destacat que s'està treballant en el catàleg de serveis, els avenços en habitatge amb 5 pisos d'emergència social més i la vitalitat del projecte educatiu de ciutat.

El segon tinent d'alcaldia, Ivan González, confia en la posada en marxa del Pla d'Inversions per afrontar els reptes pendents als barris de la ciutat, incidint en les actuacions de manteniment i millora i oblidant les grans obres. González es planteja com a grans reptes del mandat "evitar la construcció del crematori i assolir una participació àmplia i efectiva en la redacció del nou Pla de Desenvolupament Urbanístic del Centre Direccional".

El tercer tinent d'alcaldia, Maurici Jaumandreu, creu que "s'estan aconseguint avenços significatius en temes de fiscalitat progressiva i transparència de gestió, i s'estan encarant problemes financers molt greus que s'arrosseguen des de fa anys a causa d'una dinàmica de xutar endavant la pilota sense resoldre el problema".

La quarta tinent d'alcaldia, Conxi Haro, ha explicat que a l'àrea d'esports s'han creat taules de treball per fer més efectives les propostes que sorgeixen de les entitats i lamenta "l'absència fins ara d'una política esportiva clara a llarg termini". En l'àmbit d'ocupació afirma que es comença a avançar en l'economia social i solidària amb un cens de les cooperatives existents a la ciutat.

El govern municipal anuncia que en breu temps es disposarà d'una pàgina web per a que la ciutadania pugui fer un seguiment del grau de compliment de les propostes del Pla de Mandat.