Èxit de la IV Bicicletada de les CAV


Cerdanyola acollia el passat diumenge la IV Bicicletada pel Vallès, en defensa dels camins, les vies verdes i els carrils bici. Uns 500 cicletes provinents de Castellar, Sabadell, Barberà, Ripollet, Badia, Rubí i Cerdanyola van recòrrer els carrers de la ciutat en una ruta que va finalitzar al Parc de la Riera, a Canaletes, on les participants van poder gaudir d'un refrigeri. La jornada va finalitzar amb la lectura d''un manifest en defensa d'un altre model de mobilitat més sostenible.

 

 

Manifest en defensa dels camins, les vies verdes i els carrils bici

Un any més les Candidatures Alternatives del Vallès hem celebrat la bicicletada pel Vallès, en defensa dels camins, les vies verdes i els carrils bici. Enguany arribem a la IV edició.

Tenim una comarca i un país governats per la dictadura del cotxe particular. Això té importants implicacions urbanístiques, ambientals i socials. Conscients que existeixen alternatives possibles, les CAV defensem un altre model del mobilitat basat en el transport públic i en el foment de formes de mobilitat més sostenibles: la bicicleta i caminar.

La bicicleta és un mitjà de transport més saludable, és barat i eficaç. Cada dia veiem més persones que l’utilitzen en el seu temps de lleure, però també en els desplaçaments quotidians. Però aquestes persones troben moltes dificultats en el seu camí: obstacles de tota mena, discontinuïtat dels itineraris, perills per la coexistència no pacífica amb els vehicles, etc.

El principal objectiu de la bicicletada popular i familiar és reivindicar la necessitat de mantenir en bon estat els camins existents entre les nostres poblacions i fomentar els carrils bici i les vies verdes com a formes de comunicació més humanes i alternatives al cotxe. En moltes ocasions fem desplaçaments curts en cotxe perquè l'alternativa és jugar-se-la per carreteres no preparades per a les persones ja sigui a peu o en bicicleta. Des de les CAV creiem que cal crear una xarxa de veritat d'itineraris agradables per anar caminant o en bici entre un municipi i els seus veïns i ho defensem pedalant per allà on per ara podem fer-ho. És també una manera que molta gent que hi participa vegi la situació en que estan aquestes carreteres.

Per tots aquest motius, les Candidatures Alternatives del Vallès reclamem les següents mesures:

  • Una xarxa de carrils bicicleta a cada municipi que connectin els diferents serveis i barris
  • Una xarxa de camins interurbans, que connectin els diferents municipis del Vallès per on poder anar a peu i en bicicleta amb tota seguretat.
  • Itineraris segurs per anar en bicicleta als polígons industrials.
  • Que es facin complir les normes de circulació que afecten a la seguretat dels ciclistes.
  • La promoció de la bicicleta en les escoles com un mitjà de locomoció pràctic i saludable.
  • L’adequació de les vies verdes del Vallès com a itineraris segurs per a bicicletes