Escolà: "la situació política no és caòtica; es vol castigar un govern del canvi"


L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, manifesta que l'oposició té l'oportunitat de bastir una majoria alternativa amb la presentació de la qüestió de confiança que el Ple de l'Ajuntament debatrà demà divendres si les crítiques que venen realitzant són reals i no només una actitud de desgast a un govern del canvi.
font: cerdanyola.info

L'alcalde de Cerdanyola es sotmetrà a una qüestió de confiança, vinculada a l'aprovació del pressupost per al 2017, un Ple extraordinari convocat per a les 19 hores de demà divendres, dia 7 d'abril. Si l'alcalde no obté la confiança del Ple s'obre un període d'un mes per a que l'oposició pugui bastir una alternativa de govern a través d'una moció de censura.

Carles Escolà participava ahir al programa La Nit Política de Cerdanyola Ràdio, dirigit per Arnau Lleonart i Àlex Cabrera, i confessava que el govern municipal manté converses amb la resta de grups, tot i assegurar que no s'està negociant cap confiança.

L'alcalde de la ciutat creu que el debat plenari de demà fa que "la pilota estigui a la teulada" d'una oposició que haurà de demostrar que pot bastir una majoria alternativa a l'actual govern municipal.

En relació a les crítiques de l'oposició, Carles Escolà es mostra convençut que "no és cert que la situació sigui apocalíptica ni caòtica", sinó que creu que els partits volen desgastar Compromís per Cerdanyola perquè és un govern del canvi que "fa coses que no es vol que es facin". L'alcalde assegura que "el que és nou sempre s'obre camí malgrat les resistències que hi ha quan comença un canvi".

L'oposició augura que l'alcalde perdrà la confiança del Ple

David González, membre de l'executiva del PSC, el president de Noves Generacions del PP, Álvaro Hernández, i el regidor de CiU i membre del PDeCAT Marc Costa participaven a la tertúlia de La NIt Política, i majoritàriament auguraven que l'alcalde no superarà la votació de confiança i s'obrirà la possibilitat de la moció de censura.

David González destaca que res fa pensar que cap grup modifiqui la seva postura respecte la votació del Ple de març, dijous passat, en què la proposta de pressupost municipal del govern local va ser rebutjada i que per tant el normal és que Carles Escolà perdi la votació de confiança.

González reitera que el PSC votarà en contra, igual que el PP. Álvaro Hernández manifesta que s'ha d'acabar amb dos anys de desgovern per part "d'un alcalde que es dedica a tot, tret de governar, i que desatén la ciutat". Hernández manifesta que "estan més per la xerrada d'un grup bolivarià que per l'Ajuntament i per Cerdanyola".

Marc Costa, sense desvetllar el sentit del vot del grup de CiU que es va abstenir dijous passat, considera que la votació al plenari de demà és diferent al del debat de pressupost de la setmana passada perquè no es tracta d'aprovar els comptes municipals, sinó de retirar o no la confiança a l'alcalde.

En relació a una possible moció de censura i la formació d'un nou govern, Costa admet que resulta complicat i assegura que el PDeCAT està obert a escoltar qualsevol proposta però amb línies infranquejables com que l'Ajuntament "no posi pals a les rodes a la celebració d'un referèndum per donar veu al poble de Catalunya".

Álvaro Hernández considera que precisament el problema és que les prioritats no són els problemes de Cerdanyola. El representant del PP creu que a la ciutadania de Cerdanyola l'importa l'IBI, el CAP, l'hospital o la policia, no si es fa un referèndum o no.

Des del PSC, David González asseguren que estan disposats a arribar a acords amb tots els grups, independentistes o no i incloent Compromís per Cerdanyola, sense posar línies vermelles.

El Ple municipal extraordinari que debatrà la qüestió de confiança es realitzarà demà, divendres, 7 d'abril, a les 19 hores i es retransmetrà en directe pel portal multimèdia Cerdanyola.info.

Etiquetes: