Els mestres demanen suport municipal a les seves reivindicacions


Mestres concentrats davant l'Ajuntament

Un grup de mestres de Cerdanyola es concentraven ahir davant l'Ajuntament de la ciutat per reclamar suport municipal a les mobilitzacions del professorat contra la política educativa de la Generalitat i en defensa de l'ensenyament públic. La concentració estava convocada pels sindicats del sector.

La plataforma reivindicativa reclama, entre d'altres temes, increment generalitzat de plantilles amb treball estable i de qualitat, disminució d'alumnes per aula, una gestió democràtica i participativa amb reforç dels claustres davant les direccions i s'oposa al calendari escolar previst o al tancament de grups en les diferents etapes educatives. Ismael Ávila, representant del sindicat USTEC, indica que la política del departament d'Educació suposa retallades laborals, però també socials.

Manel Pulido, del sindicat CC OO, destaca la importància que els Ajuntaments, com administració més propera a la ciutadania, doni suport a les reivindicacions del professorat, però lamenta que la reunió prevista per ahir amb la regidora d'Educació, Esther González, no es celebrés, "sense que se'ns digui el motiu". Pulido, que destaca el suport de l'Ajuntament de Montcada i Reixac per evitar la desaparició del batxillerat nocturn a l'IES La Ribera, indica que hi haurà 30.000 alumnes més el curs vinent sense contractació de més personal i això farà que "el servei educatiu sigui molt pitjor del que podríem estar donant".

Ávila explica que la situació a Cerdanyola no té diferències a la de la resta de Catalunya i recorda que al Ceip Xarau està previst el tancament d'una línia de P3 "i no sabem on anirà a parar".

Els representants del professorat demanen suport del conjunt de la comunitat educativa i anuncien que mantindran el calendari de mobilitzacions.

Més imatges