Una demanda històrica de l'ecologisme a Cerdanyola, estrella del ple de Setembre


El govern porta a ple la revocació de l'acord de la vergonya per a la remediació de Can Planes així com la revocació del contracte del crematori.

 En ple desenvolupament del pla director del centre direccional, l'Ajuntament de Cerdanyola va acceptar el 20% del cost de remediació de l'abocador de Can Planes (al costat del cementiri). L'abocador va ser gestionat i és responsabilitat íntegra de l'agència catalana de residus, que no va aplicar els controls necessaris i que va desembocar en un problema de salut pública a Cerdanyola. Amb aquesta actuació, l'agència es treia responsabilitats de sobre preveient l'alt cost de la remediació.

La revocació d'aquest acord és i ha estat una reivindicació històrica de l'ecologisme de Cerdanyola, que sempre ha considerat que Cerdanyola ja ha pagat de sobra, amb la salut dels seus ciutadans, un problema que mai va generar. 

En aquest ple també es porta la revocació del contracte que l'anterior equip de govern va atorgar a l'empresa Truyols per a la construcció d'un crematori en mig del nucli urbà de Cerdanyola. Aquesta és la primera passa d'un procés que es preveu llarg i costós per a evitar la instal·lació d'aquest crematori que comporta nombrosos problemes de contaminació que afectarien els veïns i veïnes de Cerdanyola.