El CxC porta a ple el suport als "SOM 27 I MÉS" i compleix amb la creació de la finestreta única de prestacions socials


La moció de suport als 27 encausats per exercir el dret a protesta serà l'estrella d'aquest ple que també comptarà amb la moció de suport al correllengua. Pel que fa a l'acció de govern, l'aspecte més important és la creació de la finestreta única de prestacions socials.

El 17 d’abril de 2013 més de 200 estudiants de la UAB van iniciar una tancada al Rectorat de la Universitat amb l’objectiu què s’apliquessin unes mocions aprovades democràticament pel Claustre de la Comunitat Universitària, el major òrgan decisori de la Universitat. Aquestes mocions demanaven, entre d’altres, que la UAB desobeís la pujada de taxes del 66% i que s’establissin títols especials de transport públi pels estudiants de la UAB (T-UAB). Doncs, malgrat que l’òrgan més representatiu de la comunitat universitària aprovés dites mocions, l’equip de govern, encapçalat pel Ferran Sancho, no va implementar aquestes mesures deliberadament.

Un cop finalitzada, algunes de les persones que van participar de la tancada i, també algunes que només hi van mostrar suport públic, van ser denunciades i posteriorment imputades, 25 estudiants, un treballador del personal d’Administració i Serveis i un treballador del Personal Docent i Investigador. Aquestes 27 persones han rebut una petició del Ministeri Fiscal totalment desorbitada, demanant penes d’entre 11 i 14 anys de presó i demandes econòmiques que superen, en total, els 400.000€.

És per aquests fets que la moció reclama el dret a la protesta com un dret bàsic per al correcte funcionament de qualsevol societat democràtica.

 

Pel que fa a l'acció de govern, des de la regidoria de Serveis Socials, portada pel regidor de CxC Maurici Jaumandreu, s'ha procedit a la creació de la finestreta única de prestacions socials. Aquest fet compleix amb un punt del programa de CxC i aportarà grans aventatges per a la població més necessitada (veure inforgrafia adjunta).