El CxC porta a ple la reivindicació de la memòria històrica i la defensa de la sobirania dels Ajuntaments


L'eliminació dels plens extraordinaris per a la constitució de taules electorals, la reducció dels costos administratius i el PEM Guiera, són els punts més destacats d'aquest proper ple. A més, CxC posa sobre la taula la defensa de la sobirania dels ajuntaments i la reivindicació de la memòria històrica amb el lema "18 de Juliol mai més".

 

El govern de Cerdanyola porta a ple una modificació administrativa que estalviarà diners a l'Ajuntament, fent que els sortejos per a les meses electorals no es facin en un ple extraordinari sinó en una junta de govern oberta. D'aquesta manera l'Ajuntament s'estalvia les dietes dels regidors sense dedicació per un ple que no és més que un tràmit administratiu i que no acostuma a durar més de 30 minuts.

Per altra banda el grup de CxC portem a ple 2 posicionaments polítics que considerem importants. El primer és per a què el ple de Cerdanyola es pronunci a favor de la sobirania de les administracions locals i que demani la derogació de la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local (LRSAL) que ofega les finances municipals i satura de burocràcia el funcionament intern de l'Ajuntament.

Aquest passat 18 de Juliol, va fer vuitanta anys del Cop d'Estat amb el qual un sector de l'

exèrcit espanyol es va sublevar per prendre violentament el poder, fent servir durant tres anys

una violència sense límits, en coalició amb l'exèrcit nazi i el de la Itàlia feixista. El CxC porta a ple una moció per reforçar la memòria històrica d'aquest fet i per evitar que mai més es tornin produir aixecaments dictatorials feixistes.

Altres aspectes importants d'aquest ple són la finalització de la concessió del PEM Guiera a la FCH per procedir a la seva municipalització.