El CxC porta a ple una moció de suport a Andrés Bódalo del Sindicato Andaluz de Trabajadores


CxC presenta dues mocions al ple de Maig. La primera en defensa d'Andrés Bódalo, injustament empresonat per exigir la retirada de les "peonadas". La segona donant suport als regidors imputats per l'Audiència Nacional per defensar la declaració aprovada pel parlament el 9 de Novembre que defensa la sobirania del poble de Catalunya.
Andrés Bódalo en el moment de ser detingut

L’any 2012 va ser un d’aquests anys de collita molt dolenta on el Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT) va exigir la retirada del requisit de les “peonades”, i es va realitzar una campanya de mobilització. Quasi mig centenar de Jornalers/es es van tancar en la casa de la cultura de Jódar per exigir la retirada del requisit i un pla especial de feina rural. La resposta de l’Ajuntament de Jódar va ser enviar la Guàrdia civil per al seu desallotjament malgrat les reiterades peticions de reunió realitzades pels jornalers/es a l’equip de govern de Jódar. Després del desallotjament les jornaleres van anar a les portes de l’ajuntament a seguir la seva protesta i es va produir una topada pacífica, on en cap moment hi va haver cap agressió, mesos després Andrés Bódalo va ser denunciat pel PSOE de Jódar per agressió al tinent d’alcalde, un fet rotundament fals, corroborat per centenars de testimonis i pel mateix atestat de la Guàrdia Civil.

Andrés Bódalo, pare de tres fills/es i avi, es troba ara mateix empresonat injustament i fa front a una condemna de tres anys i mig de presó, en un nou intent de criminalitzar la protesta social, per l’únic delicte de defensar els seus companys i companyes i defensar els drets de milers de jornaleres d’Andalusia.

El CxC presenta una moció de suport a Andrés Bódalo, al SAT i en consequència a la protesta social.

El passat 9 de novembre, el Parlament de Catalunya va aprovar la Resolució 1/XI sobre l’inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre de 2015. Per donar suport a aquesta Resolució, el món local de Catalunya (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) ha anat aprovant una moció que, a hores d’ ara, ja ha estat secundada per 280 institucions de representació local a través dels seus plens. Una manifestació política, una expressió plenament legítima. El món local és sobirà i ha de poder expressar-se amb llibertat.

Arran d’aquests acords, l’Estat espanyol i determinats àmbits judicials, clarament polititzats, han iniciat una persecució indigna contra ajuntaments catalans i els seus regidors i regidores. A més, l’Audiència Nacional ha obert una causa general, per investigar l’ Associació de Municipis per la Independència, l’Associació Catalana de Municipis i l’ Assemblea Nacional Catalana. 

Cal doncs que el poble i les institucions catalanes deixem de supeditar-nos a les decisions de les institucions espanyoles, en particular a les decisions del Tribunal Constitucional, carent ja de legimititat democràtica. Cal exercir la desobediència: per fer una truita, caldrà trencar els ous. 

El CxC presenta una moció per donar suport als regidors imputats.