El CxC demana a les forces polítiques del canvi responsabilitat davant l’aprovació de les ordenances fiscals


CxC entén que l’acord inicial era un bon punt de consens i demana a la resta de forces retornar a la voluntat de pacte per aprovar les ordenances que per primer cop baixen l’IBI.
Bernat Gastón, Gemma Jaumandreu (portaveu de CxC) i Carles Escolà.

En el darrer ple del mes d’octubre, els grups que van facilitar la investidura de l’Alcalde Carles Escolà van donar suport a l’aprovació inicial de les ordenances fiscals que, per primer cop, baixen l’IBI desprès de més de 10 anys de pujades ininterrompudes. La proposta aprovada era un punt de consens entre les quatre forces i significava un bon acord que gaudia del necessari suport al ple.

 

Actualment, a les portes de l’aprovació definitiva, ens trobem que les al·legacions presentades per les tres forces a la proposta inicial, en especial per ERC i CIU, s’allunyen molt de la proposta inicial i resulten absolutament contradictòries entre sí, fent impossible un acord que gaudeixi d’una majoria del ple.  Des de CxC, lluny de presentar al·legacions en la línia de la nostra proposta fiscal, que és àmpliament coneguda i que es troba a la nostra web, ens hem mantingut en la proposta de consens, doncs creiem que no només és una bona proposta, sinó que és l’únic punt de partida que ens pot portar a gaudir de la majoria del ple que es requereix. Això no vol dir que la proposta inicial no es pugui modificar, sinó que entenem les modificacions a l’acord han de ser de matís, tal i com marca la pròpia legislació i a més, han de poder ser aprovades per una majoria de 13 regidors.

 

El ple del 22 de Desembre és el termini per presentar a aprovació definitiva les noves ordenances fiscals. En cas de no aprovar-se, i tenint en compte la baixada de cadastre duta  a terme durant aquesta legislatura i que va gaudir d’un ampli consens, les finances municipals es veurien seriosament amenaçades amb un desens en la recaptació d’aproximadament 5 milions d’euros. A més, certes bonificacions caducarien automàticament, com per exemple l’excempció del 50% de l’impost d’escombraries per als comerciants.

 

Des de CxC demanem responsabilitat a les forces que van apostar pel canvi i els recordem que l’única manera d’aprovar les ordenances passa forçosament per l’acord, doncs a dia d’avui, no hi ha una altra majoria possible a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Més imatges