La cruïlla. O de quan les forces polítiques han d’eixamplar horitzons


Article de la Gemma Jaumandreu, portaveu de Compromís, publicat a la revista Cerdanyola al Día del dimecres 16 de desembre
Gemma Jaumandreu, portaveu de Compromís per Cerdanyola

Com sol passar en els contes tenim al davant dos camins. L’un sembla fàcilment practicable, en reconeixem els vorals, ens sedueix d’entrada... Però ben aviat ens adonem que és el perllongament del que ens ha portat on som, aquell què vam decidir abandonar.

La via de la impostura i l’ambició polítiques, la de la depredació del medi, la de la indolència enfront de les necessitats de les persones, la dels “cortijos” i la supèrbia dels qui confonen el govern amb l’absolutisme, la política amb el monopoli del poder...

Guaitem doncs vers l’altra direcció. D’entrada, als ulls els cal adaptar-se... i dubtem. Cap a l’esquerra el camí s’enfila tossut, sembrat de rocs i herbes feréstegues. Però en començar a recorre’l els pulmons s’eixamplen, els sentits s’exciten, la possibilitat ens esperona...

Com sol passar també en els contes, hi ha un punt en què algunes companyes de viatge voldrien tornar enrere. Tanmateix, la cruïlla ja ha desaparegut, i al davant només ens queda construir plegats un món real, tangible, irrenunciable.

A Cerdanyola del Vallès ja estem enfilant el camí. El Compromís per Cerdanyola vam entomar la responsabilitat de fer-ne de guies, tendint la mà a ERC com a soci de govern i bastint acords amb la resta de forces que van investir l’actual Alcalde. Deixem-nos ja de “jo hagués volgut estar al capdavant” i abandonem l’espai de la comoditat dels vells tacticismes polítics.

Aquest desembre és un moment clau per al futur del nostre poble: el Ple municipal hem de concretar les polítiques que vam proclamar que volíem dur a terme, aprovant uns impostos municipals que inclouen, per primer cop en molts anys, una baixada de l’IBI i altres mesures amb què passarem de les paraules als fets, encetant aquest nou camí.

Cal que totes les forces que vam entendre el desig de canvi expressat per les gents de la nostra vila decidim si volem formar part d’allò nou o d’allò que s’ha mostrat obsolet i inviable.