Comunicat posterior a l’assemblea “Decidim Cerdanyola”


CxC accepta una fórmula de govern de majoria amb les forces de la investidura si aquest govern serveix per a dur a terme un programa d’esquerres i de ruptura

 

Durant els darrers mesos hem intentat ampliar el govern per poder sumar ERC, la força amb la que teníem una major entesa programàtica i amb la que coincidíem en la intenció de trencar amb els governs continuistes del PSC i aixecar les catifes de l’ajuntament.

Donats els resultats electorals i vist que només amb ERC no sumàvem, la nostra intenció era aconseguir una majoria al ple amb el suport extern de CDC i ICV-EUiA-MES, forces que estaven disposades a arribar a aquest acord. Per altra banda, ERC, canviant el posicionament que havíem mantingut en les converses prèvies a les eleccions i per motius merament electorals, ha posat com a condició sumar CDC al govern. Hem de recordar que  amb CDC tenim posicionaments diferents en quan a treballar per aclarir aspectes de gestió dels anteriors governs com per exemple el Cerdanyola Aparca, tal i com es va visualitzar al darrer ple. Algú s’hauria de preguntar que hagués passat si els papers de CxC i ERC s’haguessin intercanviat. Segur que a dia d’avui tindríem un govern de ERC + CxC.

Avui, a l’assemblea de CxC, havíem de decidir sobre els escenaris que se’ns havien posat damunt de la taula, ja que el nostre escenari, degut a la pinça efectuada entre ERC i CDC, no tenia més recorregut. Davant aquesta situació el CxC ha pres una decisió usant els mètodes participatius que ens caracteritzen.

Desprès de debatre hem arribat a la conclusió que:

  1. Continuem creient que la millor manera d’arribar a una majoria era amb una configuració de CxC+ERC al govern i un acord de governabilitat amb ICV-EUiA-MES i CDC. Aquesta fórmula permetia tenir estabilitat i alhora, gestionar les divergències al ple de Cerdanyola, buscant majories alternatives si calgués en aspectes com el Cerdanyola Aparca.

  2. Com que la nostra proposta de majoria no té més recorregut, estem oberta a buscar una altra fórmula, acceptant el govern de majoria amb les forces de la investidura sempre que compleixi amb les següents condicions irrenunciables:

  1. Programa clarament d’esquerres i de canvi social,

  2. Govern que aixequi catifes en els procediments mal portats pels governs anteriors,

  3. Govern que avanci el la redistribució de la riquesa i les càrregues fiscals,

  4. Govern transversal, que eviti els regnes de taïfa i el canvi de cadires,

  5. Govern lleial i que generi confiança, posant els partidismes a banda,

  6. Govern de majoria amb les forces de la investidura.

Ja que han estat els únics que no han acceptat la nostra proposta, ara cal que ERC es mulli i digui clarament si vol governar i quins mecanismes vol usar per sumar les demés forces i per gestionar aspectes claus com els mencionats anteriorment. No fer tot el possible per aconseguir-ho ho consideraríem un frau a la ciutat de Cerdanyola.