Comunicat de CxC en relació a la crisi de govern iniciada per CiU


El CxC vol donar el seu total suport a l'alcalde en la seva decisió de treure les competències als regidors del grup municipal de CiU

 Aquest passat dijous 29  va tenir lloc el ple ordinari de setembre a Cerdanyola. En aquest ple, el grup municipal de CiU de Cerdanyola, que formava part del govern, va votar 2 punts en sentit diferent de la resta de les formacions que composen el govern de Cerdanyola.

Aquesta actuació dels 3 regidors de CiU suposa un trencament dels acords programàtics i de bon govern (adjunt) subscrits per CxC, ERC, CiU i ICV-EUiA que van possibilitar la formació d’un govern de 12 regidors. Donada la gravetat dels fets el CxC vol manifestar que:

  • Han estat diversos els incompliments dels acords per part de CiU, incompliments que en cap cas eren interpretables. Ja abans de l’estiu, el regidor Marc Costa va decidir saltar-se els acords del govern i votar en sentit diferent del pactat en l’àmbit del plenari del Consorci del Centre Direccional.

  • Ja des del principi de la seva entrada a govern, CiU ens va traslladar la seva incomoditat per l'execució dels punts més importants dels acords, punts que, al nostre entendre, suposaven certa confrontació als poders econòmics i fàctics de Cerdanyola i del conjunt del país. Els punts més importants de discordança han estat el Centre Direccional de Rull i dels grans bancs propietaris dels terrenys, la dissolució de Cerdanyola Aparca de Toro Construcciones i el crematori de Truyols.

  • Corroborem que ha estat molt difícil la negociació amb CiU: quan hem cregut que havíem arribat a un punt d’acord, al cap de poques hores es posava en dubte seguint les instruccions d’actors que per res defensen els interessos de la ciutat. Per tant, demanem a CiU que aclareixi, d’ara endavant, qui són els interlocutors vàlids amb els quals poder parlar, amb la seguretat que el fet acordat pugui tirar endavant.

  • Que els fets que es van produir al ple de setembre són d’una deslleialtat a l’Alcalde Carles Escolà, que ja havia avisat als regidors del Grup Municipal de CIU que votar diferent del govern, és a dir, en contra de la revocació del crematori o no votar en contra d’una moció de contingut ofensiu, era incompatible amb mantenir-se al mateix govern.

És per tot això que des de CxC volem donar el nostre total suport a la decisió presa per l’Alcalde Carles Escolà de retirar les competències als tres regidors de CIU, decisió que ens reafirma amb el que sempre vam defensar, que el govern més coherent era el format per CxC i ERC i que les diferències ideològiques i de funcionament amb CiU eren incompatibles amb la seva entrada al govern.

Tot i així, un cop acceptada aquesta condició, des de CxC  hem treballat de forma lleial fins al darrer moment per a què fos possible. En aquest sentit, agraïm el reconeixement que ha fet ERC d’aquesta situació.

Volem emplaçar a totes les forces que van fer possible la investidura a tornar a seure a la taula, acceptant aquest nou format de govern, i seguir treballant per implementar allò al que ens vam comprometre amb la ciutadania.