Comunicat de Compromís per Cerdanyola en suport al cas dels “Som 27 i més”


Des del Compromís per Cerdanyola (CxC) ens sumem a les col·lectives mostres de rebuig davant la petició de la fiscalia a 25 estudiants, un professor i un treballador de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des del Compromís per Cerdanyola (CxC) ens sumem a les col·lectives mostres de rebuig davant la petició de la fiscalia a 25 estudiants, un professor i un treballador de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els fets d'aquesta acusació es remunten a l'any 2013, quan més de 150 persones es van tancar al rectorat de la UAB per exigir que s'apliquessin unes mocions que havien estat aprovades pel claustre, òrgan amb representació estudiantil de la universitat. Entre d'altres, el contingut de les mocions defensava que la UAB desobeís l'increment de taxes del 66% i que s'atorguessin títols diferenciats de transport públic per als i les estudiants de la universitat.

Després de tres anys dels fets, la fiscalia respon la denúncia penal de la UAB amb peticions de penes de presó, d’entre 11 i 14 anys, contra les 27 persones imputades en aquest cas.

Des del Compromís per Cerdanyola creiem fermament que la lluita per una universitat pública i de qualitat, en un context de constants retallades i d'asfíxia de les classes populars, no pot ser criminalitzada i perseguida. L'oposició a les retallades en educació, com en qualsevol de les seves manifestacions, és una lluita imprescindible per a construir una societat més justa, crítica i solidària.

En aquest cas, condemnen 27 persones que defensaven una universitat pública però eren moltes més. Érem totes i tots els que reclamàvem, i reclamem, una educació pública; una participació directa en els òrgans de decisió vinculants de la UAB; una tarifació social real per als i les estudiants en el transport públic a la seva universitat; en definitiva, érem i som totes i tots els que creiem en un altre model d'universitat més plural i més pròxim, un campus d'excel·lència democràtica, no competitiva.

Des del Compromís per Cerdanyola durem a terme totes les accions que estiguin al nostre abast per demanar la retirada d'aquestes penes.
Perquè defensar la universitat pública i de qualitat no és cap delicte, tot el nostre suport als 27 i més.

Compromís per Cerdanyola