CompromísxC, disposat a negociar bonificacions per als impostos


Carles Escolà

Després que el ple de l’Ajuntament rebutgés el passat dia 5 de novembre la proposta del govern i d’ERC per a les ordenances del 2012, des del Compromís per Cerdanyola consideren que encara s’està a temps per continuar parlant i aconseguir millores en alguns dels impostos més destacats, com l’Impost de Béns Immobles.

El portaveu del grup municipal de Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà, es mostra disposat a negociar subvencions i bonificacions que serveixin per aconseguir una fiscalitat més justa i equitativa en els impostos.

Des del Compromís fan una crida a tots els grups d’esquerra per poder arribar a un consens. Carles Escolà considera imprescindible que “hi hagi un reequilibri de la càrrega fiscal” i que siguin les rendes dels ciutadans les que determinin el que s’ha de pagar.

El portaveu del grup municipal del Compromís per Cerdanyola creu que l’Ajuntament ha de mantenir el seu nivell d’ingressos, fins i tot augmentar-lo en la mesura que sigui possible. Per això, des del grup fan propostes concretes, com un recàrrec del 50% en l’IBI dels habitatges desocupats. Carles Escolà també manifesta estar d’acord amb l’entrada en vigor de la taxa de residus però no amb un sentit recaptatori, tal i com assegura defensen altres formacions, sinó per millorar la gestió i la reducció de residus.

El portaveu del grup municipal avança que aquesta mateixa setmana mantindrà amb el govern i amb altres formacions amb representació al consistori una primera reunió per abordar la proposta dels pressupostos de l’any vinent. Escolà es mostra disposat a parlar i fer aportacions però confia que la dinàmica del govern sigui diferent a la de les negociacions d’ordenances ja que, segons assegura, amb el Compromís només es van reunir una vegada.

Els temes del ple d'octubre

Carles Escolà valora molt satisfactòriament l’aprovació, per unanimitat al ple del mes d’octubre, d’una moció de suport a l’Associació d’Afectats per la Hipoteca amb mesures locals per ajudar a les persones afectades per desnonaments.

Escolà assenyala que algunes d’aquestes mesures depenen d’instàncies superiors però moltes altres es poden aplicar en l’àmbit municipal, com és el cas de la bonificació en l’impost sobre plusvàlues en cas de desnonament. Des del Compromís per Cerdanyola confien en que el contingut d’aquesta moció es posi en pràctica i no quedi en una simple declaració d’intencions.

Sobre altre dels temes protagonistes del ple d’octubre, l’aprovació d’una moció d’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència, Carles Escolà considera esperpèntic que CiU demani la votació secreta. Escolà afirma que els polítics representen en el ple als ciutadans i, per tant, tenen l’obligació de donar explicacions sobre els seus actes i decisions. És per això, que des del Compromís van mostrar el sentit del seu vot, en aquest cas favorable.

El portaveu creu que “hi ha grups que s’omplen la boca de ser molt democràtics i de ser el pal de paller del nacionalisme català i a l’hora de la veritat no s’hi mullen”. Escolà creu que la ciutadania hauria de castigar a aquests grups que no van voler mostrar els seus vots.

Sobre altres temes d’actualitat, Carles Escolà, com a portaveu del grup municipal del Compromís per Cerdanyola, no s’ha volgut manifestar sobre el decurs de la campanya electoral i les eleccions del proper diumenge ja que, segons indica, el seu és un grup municipalista integrat per persones amb diverses sensibilitats. Només manifesta desitjar que les mobilitzacions ciutadans que s’estan fent serveixin perquè els partits es replantegin algunes coses.

El portaveu del grup municipal del Compromís per Cerdanyola valora molt positivament l’anunci de retirada del projecte del dipòsit de residus d’ecoparc que l’empresa Puigfel volia fer al clot de Can Fatjó dels Aurons. La formació afirma que s’ha guanyat una batalla però cal continuar alerta perquè, segons assegura Escolà, Puigfel és una empresa molt forta i amb capacitat de pressió.