Compromís vol adaptar el planejament del Centre Direccional a la nova realitat econòmica


La portaveu del grup municipal del Compromís, Contxi Haro, pensa que "s'ha de revisar el projecte del Centre Direccional, nascut en un moment amb molta demanda d'habitatge i que ara necessita adaptar-se als nous temps.
Contxi Haro, portaveu del Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament

El Compromís per Cerdanyola estima preocupant el crèdit de 90 milions que manté el Consorci del Centre Direccional amb la Generalitat, un préstec del qual no s'ha amortitzat ni un sol euro en 10 anys que han coincidit amb la crisi financera, però creuen que ara mateix tampoc genera una situació d'emergència que posi en perill l'estabilitat financera municipal.

 

La portaveu del grup municipal del Compromís, Contxi Haro, pensa que "s'ha de revisar el projecte del Centre Direccional, nascut en un moment amb molta demanda d'habitatge i que ara necessita adaptar-se als nous temps. Un projecte, a més, molt condicionat per la solució prioritària que requereixen els abocadors que hi ha al territori".

Sobre el valor de reversió que s'haurà de pagar a la Federació Catalana d'Handbol per la resolució del contracte per l'explotació del PEM Guiera, i que s'haurà acordar amb Federació i entitats financeres, Haro recorda que "la reserva de 3 milions d'euros aprovada al Ple respon al valor comptable inicial que marca la liquidació. A partir d'aquí, i tenint en compte que el valor de reversió per 2,3 milions presentat al 2014 no va tenir el vist i plau de l'Institut Català de Finances, la situació ha canviat i s'ha resolt el contracte en base a diversos incompliments, i serà en base a això que es fixarà el valor de reversió".

Quant al projecte de nou tanatori que es va aprovar al darrer mandat i actualment aturat i en revisió, Haro assegura que "s'estan mantenint reunions amb la empresa concessionària, Montserrat Truyols, per poder tirar endavant el projecte que necessita Cerdanyola".

Contxi Haro, portaveu del grup municipal del Compromís i regidora de Seguretat Ciutadana, descarta tant crear un punt fix de policia local com adscriure 12 policies locals a Bellaterra, tal com s'ha demanat des de l'EMD de Bellaterra. Haro explica que "per les característiques de la plantilla de la policia local són peticions poc realistes i en tot cas es busca incrementar la plantilla d'un cos que ofereix molts i diversos serveis i mirar la manera d'oferir el millor servei al barri".

Haro entén que la comissió d'un robatori amb violència a una casa de Bellaterra hagi provocat alarma al barri, "però amb dades a la mà Bellaterra és un barri molt segur en un municipi amb un índex de criminalitat molt baix".