Compromís veu la biblioteca central com a un projecte electoralista


Proposem recuperar la biblioteca de l’Institut Jaume Mimó com a equipament obert a tota la ciutadania, en xarxa amb la Biblioteca central i altres biblioteques d’instituts i entitats del municipi.

El candidat a l’alcaldia de Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà, recorda que el posicionament de la seva formació ha estat sempre en contra del projecte de la nova biblioteca per diversos motius. El primer perquè consideren que la seva ubicació, a l’antic Altis, és perillosa pel seu risc d’inundabilitat. A més, al tractar-se d’un edifici molt antic no es complia, segons Escolà, la normativa actual de seguretat i en matèria ambiental i això ha provocat un increment desmesurat de la inversió. Finalment, des de Compromís apunten que amb aquest projecte es continuaran incomplint les recomanacions del Mapa de Lectura de Catalunya que indiquen que a Cerdanyola hauria d’haver una biblioteca central i dues de proximitat. En aquest sentit, Escolà manifesta que, per exemple, es podria haver fet la biblioteca en un altre emplaçament, el que tindria un cost inferior, i haver remodelat ca n’Altimira.

Carles Escolà es mostra convençut de que l’únic objectiu que ha tingut el govern municipal “ha estat fer una gran inauguració d’una obra faraònica” ignorant totes alertes i propostes alternatives. Escolà denuncia que no s’ha tingut en compte l’opinió de la resta de partits polítics ni de la ciutadania en general i que no s’ha complert amb un dels tràmits que estableix el Pla Urban, en el qual s’ha integrat el projecte, i que es tracta del procés de participació.

En definitiva, el candidat a l’alcaldia de Compromís per Cerdanyola manifesta que el gran projecte Urban, “que s’havia venut com a una oportunitat per remodelar les zones que envolten el riu”, ha desaparegut i “s’han fet servir diners públics per fer la campanya electoral” del govern.

L’actual regidora de Compromís per Cerdanyola, Puri Palomar, afirma que des de la seva formació es comprometen a recuperar la iniciativa d’obrir les biblioteques d’instituts, com el Jaume Mimó, als barris i enxarxar-les amb la Biblioteca Central i altres biblioteques d’entitats de la ciutat. I ho volen fer amb la participació de la ciutadania fent una pensada i un debat seriós del que haurien de ser els espais biblioteca a Cerdanyola.

Aquest treball el volen fer des de Compromís per Cerdanyola amb la col·laboració de la ciutadania però també, evidentment, amb la implicació de l’actual personal de la Biblioteca Central. Puri Palomar assegura que aquest personal queda al marge de les crítiques del seu partit al nou equipament i el felicita per la tasca que ha dut a terme al llarg dels anys a la biblioteca ca n’Altimira.