El Compromís en suport del poble grec


Des de Compromís per Cerdanyola ens volem solidaritzar amb Syriza per haver consultat al seu poble i amb tots els grecs i gregues que diumenge van votar sense por.
Plaça Syntagma a Grècia, seu del govern del país.

 El passat diumenge el poble grec estava convocat a les urnes, un hàbit democràtic que malauradament s'exerceix poc sovint. La pregunta que estaven cridats a contestar era simple: Ha de ser acceptat el pla proposat per la Comissió Europea, el Fons Monetari Internacional i el Banc Central Europeu?

Un 61% dels grecs i gregues van dir que aquest pla no havia d'ésser acceptat, van dir que no, van cridar OXI. La votació tenia un fort caràcter simbòlic, de model de la zona euro, contra l'economia de l'1%, d'empoderament dels països del sud d'Europa, de dret a decidir.... des de Cerdanyola, el resultat del referèndum ens omple d'alegria i de ganes de continuar la lluita. Des de Compromís per Cerdanyola ens volem solidaritzar amb Syriza per haver consultat al seu poble i amb tots els grecs i gregues que diumenge van votar sense por. Però sobretot volem fer arribar les nostres felicitacions i la nostra solidaritat als comitès de barri pel NO a Grècia, a tots els activistes que hi han format part i que octaveta rere octaveta han pogut contrarestar el discurs de la por dels mitjans de comunicació parlant cara a cara amb la gent als carrers. Grècia juga un paper fonamental dins l'oposició del sud d'Europa a la UE de Merkel, Draghi, Junker i Lagarde. Diumenge es va guanyar una batalla molt important, se'n lliuraran més i algunes ens tocaran de ben aprop. Haurem de ser forts i frenar des de les institucions, però sobretot des dels carrers, els plans austericides i el discurs neoliberal. Organitzats i vencent la por, es guanya.