Compromís reitera la seva oposició al servei integral funerari


La formació, que pensa que l’empresa adjudicatària no ha aportat les garanties suficients en matèria mediambiental de control de gasos del crematori. es mostra partidària de fer un conveni en el que quedi clara la normativa i que sigui d'obligat compliment.

 Compromís per Cerdanyola reitera la seva oposició al projecte del servei integral funerari de Cerdanyola que inclou la construcció de tanatori amb crematori i la reforma del cementiri vell de Sant Martí.

El portaveu municipal del grup, Pol Ribas, explica que la seva oposició no és només pel model de gestió indirecta al que són contraris, sinó perquè l’empresa adjudicatària, Funerària Montserrat Truyols, no ha aportat les garanties suficients en matèria mediambiental de control de gasos del crematori.

Per a la formació, el fet que l’empresa vulgui impulsar normes de control ambiental que estan per sobre de la normativa actual “és un full en blanc que no serveix per res perquè no té cap validesa legal”. Compromís és partidari de fer un conveni entre empresa i Ajuntament en el que quedi clara la normativa i que sigui d’obligat compliment. A més, Ribas afegeix que s’hauria d’haver inclòs en el plec de clàusules.

També remarquen que aquest tema ha tingut un llarg procés que no s’ha portat bé per part del govern, ja que “el plec de clàusules estava mal fet” i, per això, a Compromís li continua “quedant curt i rebutgem la gestió privada de recursos municipals”.

La dissolució del Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental, les activitats del qual assumirà ara directament el Consell Comarcal, es va aprovar al ple sense cap debat. Es va destacar que era una conseqüència de l'aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) i Compromís va demanar que es faci arribar una memòria d'actuacions del Consorci al llarg dels anys.

Pol Ribas indica que no van voler entrar de ple en aquesta matèria perquè hi ha hagut molts consorcis que, en temps de vaques grasses, han servit per alimentar la gent dels partits polítics i nomenar persones a dit. El que fa falta, assegura, “és una política valenta per fomentar l’ocupació”.

Un altre tema destacat al passat ple municipal va ser l'aprovació dels estatuts de l'Asociación Red Innpulso, la xarxa de ciutats distingides pel ministeri de la Ciència i la Innovació, qüestió en la que la formació es va abstenir.

El portaveu municipal de Compromís explica que no volien caure en l’autoparany de discutir el model de Cerdanyola com a ciutat de la Ciència i la Innovació  i van demanar quins requisits o voluntats tenia el govern per participar en aquesta xarxa. Pol Ribas destaca que és important ser la ciutat de la ciència i la innovació, però que també cal ser realista i veure que Cerdanyola té un alt percentatge de desocupació i que no tothom es dedica ni es podrà dedicar  a aquests àmbits laborals.

L’Ajuntament de Cerdanyola va instar la Universitat Autònoma a assegurar la continuïtat de l’Escola bressol Gespa després d’aprovar per unanimitat una moció, vehiculada per Compromís, que reclamava el manteniment del centre i la seva qualitat.

Pol Ribas indica que és molt important mantenir l’escola per poder conciliar la vida laboral i familiar i perquè és un centre de qualitat i punter des del punt de vista pedagògic. A més, recorda que ja van entrar la moció per la via d’urgència al ple passat i el govern va votar en contra d’aquesta urgència. Ribas també critica que en moltes ocasions passin al ple temes com beneficis fiscals per a l’hotel del campus de l’Autònoma i per a altres empreses i no un servei de necessitat primària com el de l’escola bressol.

Candidatura de Compromís per a les municipals

Deixant de banda els temes propis del ple municipal de febrer, Pol Ribas confirma que Compromís per Cerdanyola presentarà candidatura a les properes eleccions municipals del mes de maig, sol o en companyia d’altres formacions o col·lectius. Segons explica, continuen treballant i estan en converses permanents des de fa anys per mirar d’afrontar el repte de governar a Cerdanyola amb una candidatura rupturista i poder aplicar el seu model de ciutat alternativa i radicalment democràtica.

Etiquetes: