El Compromís rebutja el mutu acord amb la Federació i vol anar cap a la gestió directa del PEM Guiera


Compromís per Cerdanyola entén que la reversió de contracte amb la Federació Catalana d’Handbol per la gestió del PEM Guiera és il·legal ja que la Comissió Jurídica Assessora planteja la resolució perquè la Federació està en concurs de creditors i, per tant, no hi ha lloc per a una resolució per mutu acord.
El portaveu del grup municipal del Compromís, Pol Ribas

El portaveu del grup municipal del Compromís per Cerdanyola, Pol Ribas, creu que "el dictamen emès per la Comissió Jurídica Assessora ha estat prou clar al plantejar la situació de concurs de creditors en la que es troba la Federació Catalana d’Handbol com a motiu suficient per resoldre el contracte per la gestió del PEM Guiera". Davant aquest plantejament, el Compromís considerava la resolució per mutu acord com "un frau a la ciutadania i amb indicis d'il·legalitat, el que probablement hauria dut el cas a fiscalia". La Federació ha salvat la junta de creditors convocada el passat dimecres dia 2 i demana diàleg amb l’Ajuntament per arribar a una resolució de mutu acord. Ribas creu que "cal estudiar amb cura la nova situació per tenir absoluta seguretat jurídica per anar cap a la gestió directa de l’equipament".

El Ple de juny va servir per donar a conèixer que Sport Natural Rural, l’empresa local que gestiona la Zona Esportiva Municipal del Bosc Tancat, està en concurs voluntari de creditors. Pol Ribas critica a l’equip de govern "per haver amagat aquesta informació als grups de l’oposició" i lamenta que "una vegada més la comissió de seguiment de la concessió no ha funcionat, obrint la porta a que empreses privades aprofitin equipaments municipals per lucrar-se, tal com ha passat al PEM Guiera".

El Compromís comparteix les queixes dels veïns de Cerdanyola 2000 pel retard en l’inici d’unes obres que, recorden, ja estaven pressupostades i tenien la corresponent partida per haver-les dut a terme durant el 2012 i 2013. Ribas creu que "l’única explicació és mirar de fer quadrar el final de les obres just abans de començar la campanya electoral".

El Compromís continua apostant per un canvi profund del model d’Estat i del model econòmic vigent, "canvi estructural que va més enllà d’escollir entre una Monarquia o una República". Sobre les primeres crides que s’estan fent a la ciutat per treballar en un front majoritari d’esquerra, amb l’aparició de noves formacions com Procés Constituent i Podemos, o l’exemple de moviments com la plataforma Guanyem Barcelona; Pol Ribas no creu que la unitat de l’esquerra "sigui la panacea en sí mateixa i, de fet, el Compromís ja és una candidatura unitària amb una forma de fer política per la que aposten Procés Constituent i Podemos, mentre que altres formacions com ICV i ERC traeixen les seves suposades idees d’esquerres amb les seves polítiques a les institucions".