Compromís manté les converses per l'ampliació de govern amb Iniciativa donant suport des de l'oposició


Compromís ha acceptat l'oferta d'Iniciativa de no entrar a formar part del govern local però donar suport amb un pacte de governabilitat ferm i per escrit, amb compromisos per a les dues parts i que sigui revisable.
Aseemblea de Compromís per Cerdanyola del passat mes de juny. Foto: Cerdanyola.info

Compromís ha acceptat l'oferta d'Iniciativa de no entrar a formar part del govern local però donar suport amb la proposta d'un pacte de governabilitat ferm i per escrit, amb compromisos per a les dues parts i que sigui revisable.

Tot i que aquesta no era la proposta de Compromís per Cerdanyola, que apostava perquè ICV-EUiA-MES entrés en el govern, agraeixen la voluntat d'acord de la formació i es mostren disposats a treballar conjuntament en aquest pacte que "hauria d'assegurar la conformació d'una majoria estable al ple".

Compromís per Cerdanyola manté així les converses per l'ampliació de govern, amb ICV donant suport des de l'oposició i com a garant de l'estabilitat al ple. El responsable de Comunicació de Compromís, Bernat Gaston, explica que pel bé de Cerdanyola s'ha de trobar una sortida que garanteixi l'estabilitat del govern.

Trencament de la coalició d'ICV-EUiA-MES

Des de Compromís per Cerdanyola no volen entrar a valorar l'anunci del trencament de la coalició entre MES i ICV-EUiA ja que entenen que es tracta d'una qüestió interna. Gaston indica que, fins ara, la interlocutora en les negociacions ha estat la portaveu del grup, Maria Reina, i així continuarà sent i que confirmen que Compromís compta amb les forces de la investidura.

El responsable de Comunicació de Compromís veu difícil la incorporació en un acord d'altres forces de l'oposició, com PSC, Ciutadans i PP, ja que, segons assegura, estan mantenint una posició destructiva.

Compromís per Cerdanyola és optimista pel que fa a un possible pacte de govern amb ERC i CiU, i amb ICV-EUiA-MES com a soci prioritari. Això serà possible, però, "si s'acaben de tancar els serrells i el pacte bilateral que garanteixi l'estabilitat al ple", segons Bernat Gaston.

La formació explica que en aquests moments ja hi ha un acord programàtic i metodològic acordat entre les 4 forces i "falta tancar el pacte bilateral amb ICV-EUiA-MES i també la conformació del govern".

Bernat Gaston referma el compromís de tancar el pacte, així com l'ampliació de govern abans del dia 31 de març però insisteix en que "ambos pactes han d'anar junts per tal d'assegurar la conformació d'un govern ampli i que tingui majoria estable al ple".