Compromís insisteix que el Pla del Direccional és insostenible


Compromís per Cerdanyola insisteix en la insostenibilitat econòmica del Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional i planteja que es mantingui la situació de fet actual: conservar el ja construït i desqualificar la resta de terrenys.
Moment de la roda de premsa

Compromís considera que l'opció més realista és la que anomenen opció zero que suposa mantenir la urbanització ja realitzada a l'entorn del Sincrotró Alba i desqualificar la resta del territori afectat pel PDU del Centre Direccional. Sergio Rodríguez, portaveu municipal de Compromís, afirma que és un plantejament fonamentat en la documentació i allunyat d'idees pretesament i falsament paradisíaques sobre la urbanització d'aquests terrenys. En aquest sentit, Rodríguez comenta que la possibilitat d'un centre comercial de grans dimensions al Centre Direccional és un exemple de la desproporció del Pla Urbanístic del sector.

A més, Compromís desmenteix les declaracions de membres del govern en el sentit que no fer un nou pla urbanístic amb la possibilitat que es confirmi judicialment l'anul.lació de l'actual suposaria tornar a la planificació de 1976 elaborada amb paràmetres de la dictadura.

D'altra banda, Compromís, una de les formacions membres de Cerdanyola sense abocadors, anuncia que la plataforma presentarà aquesta setmana el recurs contenciós-administratiu per reclamar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la declaració de sòl contaminat dels terrenys de l'abocador de Can Planas. Jorge Haro, integrant de la formació, nega que la presentació del recurs judicial paralitza i la remediació de l'abocador i recorda que no s'ha produït la descontaminació tot i que l'abocador està tancat des de 1995. Haro afirma que es pot descontaminar Can Planas i repercutir el cost en els propietaris.

Haro considera molt probable guanyar el cas als tribunals ja que, assegura, el recurs es fonamenta en un "incompliment clar de la llei" de sòls contaminats i no en un formalisme". Compromís considera, a més, que hi ha sentències recents que poden afavorir que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declari sòl contaminat els terrenys de l'abocador de Can Planas.