Compromís, Esquerra i Convergència anuncien l'acord de govern a Cerdanyola


La governabilitat vindrà refermada per un acord programàtic amb la participació d'ICV/EUiA.
Helena Solà (ERC), Carles Escolà (CxC) i Josep Grau (CDC). Imatge de Cerdanyola.info

- La composició del nou equip de govern municipal es "sustentarà sobre un codi de bon govern i un acord programàtic subscrit també per ICV-EUiA".

Un breu comunicat firmat per les tres forces polítiques indica que "l’enfortiment del Govern i l’acord programàtic de governabilitat contribuiran a garantir la fortalesa institucional necessària per encarar els reptes" que la ciutat necessita.

Compromís, Esquerra i Convergència apunten que el consens s'ha fonamentat en el diàleg i la voluntat d’arribar a acords per assolir un repte necessari i il·lusionant  i seran l'instrument bàsic per treballar plegats per un projecte de ciutat i conformar un equip de treball que pugui abordar les múltiples necessitats del veïnat de Cerdanyola.

Les primeres valoracions dels representants dels partits del nou govern local han estat per mostrar la seva satisfacció per un acord que, indiquen, és fort i en base a un programa per canviar la ciutat.

Govern fort per afrontar els reptes de Cerdanyola

Bernat Gaston, un dels portaveus de Compromís per Cerdanyola, destaca que els resultats de les eleccions municipals eren difícils de gestionar però suposaven una finestra oberta als canvis polítics a la ciutat. Gaston, que recorda que hi ha un acord de governabilitat al que s'incorpora també ICV/EUiA, remarca que sempre han defensat tirar endavant polítiques diferents amb èmfasi en les municipalitzacions, la transparència o la resolució de problemes pendents.

Des d'ERC, Helena Solà, la seva portaveu municipal, considera que Cerdanyola necessita d'un govern fort i estable que permeti afrontar els reptes de la ciutat, començant pels canvis a l'Ajuntament. Solà manifesta que la màquina neccesita funcionar perquè ho faci la ciutat i es puguin tirar endavant els reptes per millorar Cerdanyola i la qualitat de vida de la seva ciutadania.

El portaveu del grup municipal de CiU, Josep Grau, assegura que els tres socis de govern estan d'acord en l'esperit d'un govern transversal, amb molta comunicació entre totes les àrees, sense compartiments estancs i funcionant com un equip que treballa per un mateix objectiu, assumint que qualsevol problema que pugui sorgir és un problema que afecta a tot el govern.

Grau considera que el Pla d'Actuació Municipal (PAM) és la base sobre la qual es sustenta la unitat d'acció del govern, ja que hi ha un gran consens al voltant de tots els projectes que s'han de desenvolupar a mig termini a la ciutat.