Compromís denuncia contractacions fora de conveni a l'Ajuntament


Carles Escolà, portaveu de Compromís per Cerdanyola

Compromís per Cerdanyola denuncia públicament l’incompliment del conveni col·lectiu en la contractació i modificacions d’horari de treballadors i treballadores de l’Ajuntament. Compromís acusa el govern municipal de guardar silenci sobre el tema i vulnerar de manera flagrant els drets laborals de part del personal al servei de l’administració.

El portaveu de Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà, recorda que ja fa mesos que la seva formació ve denunciant el que considera "acció fraudulenta del govern municipal al autoritzar contractacions i modificacions d’horari de personal al servei de l’Ajuntament que queda al marge dels drets recollits al conveni col·lectiu". Escolà troba "aberrant" la contractació de formadors al Servei Municipal d’Ocupació que queden fora de la protecció del conveni col·lectiu i ofereix tot el suport del seu grup a qualsevol treballador o treballadora "que consideri vulnerats els seus drets i decideixi emprendre accions legals".

Compromís per Cerdanyola no s’oposa a la creació d’un Viver d’Empreses al municipi, però es mostra en desacord amb el model de Viver escollit i aposta per "la creació de cooperatives que no vagin a competir al mercat, si no a crear llocs de treball en condicions dignes i d’igualtat".

Carles Escolà explica que s’ha arribat a un acord polític amb PSC, ICV-EUiA i ERC per tal d’aplicar un doble barem de subvencions en funció de la renda i el valor cadastral per a les subvencions de l’IBI i per aprovar un reglament municipal que permeti aplicar un recàrrec del 50% de l’IBI dels habitatges desocupats. Compromís per Cerdanyola creu que els pressupostos del 2012 "venen molt condicionats per les inèrcies i dinàmiques que s’arrosseguen d’anys de mala gestió, basada en ingressos ficticis i especulació immobiliària". Carles Escolà parla de dur a terme petites accions com apostar pel programari lliure o allargar l’amortització de bens i patrimoni, evitant renovacions de vehicles o contenidors de manera innecessària. Escolà també aposta per la gestió directa de serveis, confiant i obtenint el màxim rendiment de la plantilla de treballadors municipals "per oferir uns serveis públics de qualitat".

Compromís per Cerdanyola continua reclamant un paper més actiu de la ciutadania. L’elaboració d’un nou Reglament Orgànic Municipal, amb la incorporació d’una comissió ciutadana, representa per Escolà una bona oportunitat per reformular el funcionament i estructura de l’Ajuntament, "fent que la participació ciutadana no sigui un mer complement si no el nucli del funcionament de l’Ajuntament". En aquest sentit, l’aprovació del pressupost hauria de comptar amb l’opinió de la gent "per decidir com es gasten els recursos que tenim".