Compromís demana de nou que s'enceti el camí per no pagar el deute municipal


Treballem per que des de la institució es comencin a prendre la mesures més adients per a que en aquesta legislatura es comenci com més aviat millor a no pagar el deute abusiu als bancs. Perquè considerem que la situació és insostenible, a més d'injusta, i no es pot esperar més.

Durant els més de dos anys que portem de legislatura el Compromís hem reclamat sempre del Govern local que iniciés el camí per a deixar de pagar el deute municipal. Hem defensat que el deute que tenim és il·legítim i que paguem uns interessos abusius. Ens hem oposat a que el pressupost municipal destinés grans partides al pagament dels interessos i el deute, i ens hem oposat als nous crèdits que el govern va demanar fa un any a l'ICO.

En coherència amb la nostra postura el Compromís presentarà al ple municipal una moció per aconseguir la suspensió del pagament del deute. Estem oberts a estudiar amb altres organitzacions cíviques, sindicals o polítiques que s'hagin estat oposant al pagament del deute o comencin a fer-ho ara la millor fórmula per a iniciar l'impagament. Sigui de manera temporal o definitiva, parcial o total, considerant els interessos o el capital, amb impugnacions judicials, amb desobediència institucional o de la manera que sigui, creiem que el deute públic que té el nostre Ajuntament és il·legítim i és impossible de pagar. Per tant treballarem per que des de la institució es comencin a prendre la mesures més adients per a que en aquesta legislatura es comenci com més aviat millor a no pagar el deute abusiu als bancs. Perquè considerem que la situació és insostenible, a més d'injusta, i no es pot esperar més.