Compromís creu que el canvi de planejament del Ramon Fuster accentua la privatització de l'escola pública


El grup denuncia que des del govern sempre s'intenta separar les tramitacions de les modificacions urbanístiques dels projectes de construcció que hi van després, quan formen tot un mateix paquet.
Carles Escolà, portaveu municipal de Compromís per Cerdanyola

[Escolta l'entrevista sencera]

El portaveu del grup municipal de Compromís per Cerdanyola a l’Ajuntament, Carles Escolà, ha repassat avui els principals temes debatuts al Ple d’octubre, com la modificació de planejament urbanístic de l'escola Ramon Fuster i els nous estudis sobre l’abocador de Can Planas.

El portaveu del grup municipal de Compromís per Cerdanyola a l’Ajuntament, Carles Escolà, creu que darrera la modificació del PGM a l’àmbit de l’escola Ramon Fuster està tot el procés de privatització de l’escola pública, passant línies de l’escola pública a la concertada. Per altra banda, denuncia que des del govern sempre s’intenta separar les tramitacions de les modificacions urbanístiques dels projectes de construcció que hi van després, quan formen tot un mateix paquet.

Compromís també denuncia totes les vulneracions de disciplina urbanística que s’han permès des de l’Ajuntament, sense que s’hagi imposat cap sanció quan s’han realitzat obres no incloses en la llicència de manera unilateral per part de l’escola.

Compromís no creu que l’estudi hidrogeològic i de gasos sobre l’abocador de Can Planas doni resposta a l’encàrrec del plenari de trobar solucions a l’abocador, sinó que respon als interessos del Consorci Urbanístic del Centre Direccional per donar llum verda als seus projectes de creixement a la zona. Compromís insisteix en la necessitat d’un estudi sobre la viabilitat i fórmules per buidar i netejar l’abocador, que és l’opció que defensen.

Compromís per Cerdanyola participarà activament en la convocatòria de vaga general del dia 14 al considerar necessari el conflicte social per frenar el model neoliberal i recuperar per continuar avançant en la construcció de l’Estat del Benestar i l’aprofundiment d’una democràcia real.

Compromís per Cerdanyola donarà suport a la candidatura de les CUP a les eleccions al Parlament del 25N per considerar que són la millor alternativa per fer escoltar la veu dels que s’oposen a pagar el deute generat pels bancs i defensen els serveis públics d’accés universal.