Compromís convida el Consistori a consensuar els grans temes de ciutat seguint l'exemple del PEM Guiera


Compromís per Cerdanyola (CompromisxC), grup de govern a l'Ajuntament, destaca la necessitat d'arribar a acords urgents sobre els grans temes de ciutat en base a fonaments tècnics. La portaveu de Compromís remarca el tarannà dialogant del seu grup i veu en el consens sobre el PEM Guiera un exemple a seguir en què tots els grups han fet renúncies per arribar a un acord positiu.
Contxi Haro. Font: Cerdanyola.info

Contxi Haro, portaveu de Compromís, destaca la importància de l'aprovació definitiva del pressupost municipal de Cerdanyola en el plenari de juny. Haro apunta que aquests comptes estan adaptats a la realitat del 2017 i assegura que el principal avantatge és facilitar la tasca dels serveis municipals. Així, posa l'exemple de la factura de l'enllumenat públic, que amb un pressupost prorrogat obliga a fer modificacions de crèdit burocratitzant la gestió, ja que ni el preu ni els consums actuals són els mateixos del 2015.

Davant els dubtes plantejats per part de diversos grups de l'oposició, Haro es mostra contundent a l'hora d'assegurar que l'execució del pressupost i del Pla d'Inversions no serà un problema tot i que el govern municipal estigui en minoria.

La portaveu de Compromís si que destaca a necessitat d0'arribar a acords urgents sobre temes pendents que, indica, ja han superat el moment del debat polític per situar-se en la necessitat d'una solució tècnica. Haro posa l'exemple de la situació de Cerdanyola Aparca, l'empresa de gestió dels aparcaments públics, que requereix d'una solució financera i legal que Haro espera que segueixi el consens de l'acord del PEM Guiera.

Haro es mostra satisfeta del consens assolit en relació a la reorganització del servei del PEM Guiera i les inversions per a la millora de les instal·lacions, un acord en què tothom ha fet renúncies" i aportacions.  La portaveu de Compromís manifesta que el servei tindrà gestió municipal en qüestions com la liquidació, el padró d'usuaris, la fixació de preus o la inclusió de la tarifació social, però es va arribar al consens que altres elements, com el monitoratge d'activitats esportives, tindrà més qualitat amb una prestació de serveis.

Pel que fa a les obres de millora, Haro anuncia que aquest estiu es realitzaran actuacions d'urgència per minimitzar problemes, per exemple, amb les goteres existents o la degradació del parquet, però subratlla que aquesta actuació no serà la definitiva. Haro manifesta que l'objectiu de l'actuació estival, en una aturada tècnica més llarga de l'habitual que serà de dues setmanes, és poder començar el nou curs dignament. 

La regidora explica que els serveis tècnics estan preparant un plec de clàusules per licitar totes les obres amb un pressupost d'1'5 milions d'euros que es realitzaran intentant no entorpir l'activitat, cosa que, remarca, han aconseguit amb l'actuació que es farà a la teulada.

Aturar el crematori perquè la ciutat ni el vol ni el necessita

Un dels reptes pendents és la solució a la posada en marxa dels Serveis Funeraris, però sense la inclusió del crematori. Haro indica que és molt discutible que s'hagi d'indemnitzar l'adjudicatari de la concessió si finalment es liquida el contracte amb la funerària Truyols perquè tampoc ha construït res encara, però en tot cas, la portaveu de Compromís subratlla que el realment important és que cal aturar la construcció del crematori perquè la ciutadania ni el vol ni el necessita.

En relació a les dures crítiques del PSC, Haro afirma entendre-les perquè volen ser l'alternativa a l'actual govern municipal de Compromís i augura que "aniran a barraca" en el que resta de mandat però apunta que les seves crítiques no són argumentades ni plantegen alternatives als projectes del govern.

Etiquetes: