Compromís considera que hi ha hagut connivència municipal amb Puigfel


Pol Ribas, portaveu de Compromís per Cerdanyola (CompromísxC) a l'Ajuntament de Cerdanyola remarca la necessitat de mantenir una gestió directa al PEM Guiera i considera que hi ha connivència municipal perquè el grup empresari Puigfel mantingui activitats sense llicència.
Pol Ribas

Avui comença la intervenció cautelar del servei del Parc Esportiu Municipal (PEM) Guiera per part de l'Ajuntament de Cerdanyola després que la Federació Catalana d’Handbol, concessionària del servei, comuniqués que a partir del 4 d’agost no podia continuar oferint-ho. La intervenció és cautelar i provisional amb una resolució d'alcaldia, però el Ple Municipal haurà d’adoptar les decisions respecte a la resolució del contracte i/o actuar en conseqüència de les possibles resolucions del Jutjat Mercantil.

Al marge d'aquesta situació, en declaracions a Cerdanyola Ràdio, el porotaveu de Compromís per Cerdanyola destaca que la seva formació sempre ha apostat per la gestió directa de les instal.lacions esportives de Guiera. Pol Ribas insisteix que s'ha de donar garantia de continuïtat del servei i de la plantilla des de l'Ajuntament o des de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions. Per a Ribas, hi ha causes més que de sobra per la resolució del contracte amb la Federació des de fa temps.

Activitats de Puigfel

En relació als temes tractats en Ple Municipal en aquesta darrera sessió del curs polític, Ribas destaca la intervenció de Rosa Guallar, membre de l'Associació Via Verda denunciant la situació d'instal.lacions de l'empresa Puigfel i el desenvolupament d'activitats sense llicència amb connivència dels grups municipals presents al govern municipal al llarg dels últims anys. Aquesta intervenció de l'anomenat plenillo estava relació amb l'aprovació d'un recurs de reposició contra una sentència del Tribunal superior de Justícia de Catalunya que afavoria la posició de l'empresa en relació a l'ordenació urbanística d'uns terrenys a Collserola.

Ribas creu que "és evident que hi ha activitat econòmica sense llicència i això és il.legal" i considera que la connivència política també és evident, "fins el punt d'amenaçar una ciutadana que ho fa públic" amb possibles repercussions judicials. Des de Compromís indiquen que la connivència "també pot ser un delicte per omissió" i remarca que això passa quan hi ha empreses que "han omplert Cerdanyola de merda i abocadors i ara se'n va tranquiL.lament al peu del Centre Direccional sense cap mena d'autorització" municipal.

Pel que fa al punt de debat plenari en sí, la presentació del recurs de reposició, Ribas manifesta que "és imprescindible". El regidor de Compromís creru que l'estimació judicial del posicionament de l'empresa ni és lògica ni s'hauria d'justar a Dret perquè "quan mires el plànol de Collserola es fa una corba molt estranya salvant les naus de Puigfel".

Cormpromís insistia en el plenari de juliol en la seva opoisició de determinades bonificacions fiscals a través de l'Impost Construccions i Obres (ICIO). Ribas assegura que el seu grup mai bonificaria una empresa que té beneficis econòmics, sinó "en tot cas les que donen beneficis socials a la ciutat". El portaveu critica que "es bonificarà el macrocentre comercial del Direccional que instalaran grans empreses que generen treball precari i obtenen beneficis econòmics molt alts" anant en contra del comerç local.

Igualment s'oposa a les bonificacions a la UAB ja que considera que haurien de venir de l'Estat o la Generalitat "perquè es beneficia activitat econòmica amb lloguers per sobre de mercat" o establiments i serveis en competència deslleial amb els de la resta de la ciutat.

Un tema econòmic important del plenari de juliol era el refinançament dels crèdits per pagar proveïdoRs que fa dos anys van provocar el pla d'ajustament plantejat pel govern de l'estat amb crèdits de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) en unes condicions que el govern municipal qualifica de "draconianes". Per a Pol Ribas, el refinançament no provoca estalvi sinó una reducció dels tipus d'interès "d'usura" que han fet que l'Ajuntament "hagi perdut un milió d'euros". Ribas destaca que Compromís va ser l'únic grup que es va oposar a aquell Pla d'ajustament i que ara "algun regidor de govern hauria de dimitir i els de l'oposició demanar disculpes".

Front sí, però rupturista

Pel que fa a d'altres notícies polítiques i les diferents reaccions sobre possibles candidatures o programes conjunts de l'esquerra de la ciutat, Ribas es mostra partidari d'un "front rupturista de debó, que aposti per canviar el sistema amb radicalitat democràtica". Comprimís assegura que no esta per "passar l'estona" i pregunta "què té d'esquerres a Cerdanyola ICV/EuiA i diu que encara "hi ha 40 arguments més" per preguntar-s'ho sobre el PSC. Ribas comenta que declaracions a la ràdio local del portaveu de CiU, Alfons Escoda, disposat a dialogar li fa preguntar-se si el que hi ha és un intent de mantenir la quota de poder i els diners que es cobren cada mes?"