Compromís considera demostrat que un govern amb PSC i ICV-EUiA no garanteix polítiques d'esquerres


El portaveu del Grup Municipal de Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà

[Escolta l'entrevista sencera]

Compromís per Cerdanyola no creu que un possible govern entre PSC i ICV-EUiA sigui una garantia per desenvolupar polítiques d’esquerres a la ciutat, tal com demostraria la seva trajectòria en diversos governs municipals en que s’ha pactat amb CiU o s’ha governat amb el recolzament del PP.

El portaveu de Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà, veu amb escepticisme la possibilitat d’un pacte de govern entre PSC i ICV-EUiA obert al suport de la resta de formacions d’esquerra amb representació al consistori. Escolà, que assegura que Compromís no té intenció d’entrar en cap govern durant el present mandat, recorda que la trajectòria de PSC i ICV-EuiA a la ciutat, "formant part de governs amb CiU o amb el recolzament del PP", no garanteix l’aplicació de polítiques d’esquerra. Segons Compromís es tracta d’una "esquerra domesticada que utilitza el concepte responsabilitat política de manera hipòcrita".

Compromís observa com en els primers mesos del present mandat hi ha "una evident manca de voluntat política per part del govern i altres formacions anomenades d’esquerra per tirar endavant propostes com revisar el pagament del deute als bancs, respectar els drets laborals dels treballadors municipals o avançar cap a una fiscalitat progressiva". Compromís pensa mantenir la seva línia d’oposició constructiva, intentant incidir amb propostes del seu programa i treballant a peu de carrer, "convençudes que aquesta feina es veurà recompensada a les urnes d’aquí tres anys", moment en el que depenent de la correlació de forces resultant es podria plantejar l’accés al govern. Escolà pensa que la gent està farta i desencisada de tantes promeses que queden en res, "com és el cas de la participació ciutadana, sempre en boca d'alguns però que mai es tira endavant".

Compromís també defensa el debat polític sobre qualsevol qüestió que afecti la ciutadania al Ple, i creu que els partits de dretes volen limitar el debat polític i l’anàlisi social per "deixar-ho en mans de tecnòcrates, el que suposaria una agressió a la democràcia". Compromís està d’acord en obrir línies d’ajut adreçades a persones en situació de risc d’exclusió social, però al marge de la partida de 346.500 euros destinada a subvencionar l’IBI, que es considera "un instrument per avançar en un IBI mínimament progressiu". Compromís continua defensant mesures com gravar un 50% l’IBI dels habitatges desocupats o congelar el pagament del deute bancari per destinar-ho a partides socials i manteniment de serveis públics de qualitat.