El Compromís per Cerdanyola creu que pressupost i ordenances pequen de covardia i electoralisme


El Compromís per Cerdanyola critica el pressupost i ordenances del 2015 per considerar que no ataquen les arrels dels principals problemes als que s’enfronta la ciutadania, començant per l’atur, i considera que estan pensats més en clau electoral que de justícia social. Sobre la investigació de la Fiscalia de concessions per la gestió d’algunes instal·lacions esportives, el Compromís prefereix esperar a escoltar les explicacions del govern municipal sobre el tema.
El portaveu del grup municipal del Compromís per Cerdanyola, Pol Ribas

El portaveu del grup municipal del Compromís per Cerdanyola, Pol Ribas, considera que "el pressupost del 2015 va farcit de moltes partides per a petites actuacions a l’espai públic per deixar la ciutat maca de cara a les eleccions". Ribas parla d’un pressupost de continuïtat, "pastat al de 2014, sense aportacions a joventut i ocupació, basat més en la caritat que en polítiques per afrontar les arrels de les principals problemàtiques que afecten a la ciutadania, començant per l’atur".

Respecte a les ordenances, Ribas creu que "es tracta d’unes ordenances covardes que no aposten per la justícia social i fan curt en la tarifació social", insistint en que "els preus públics són massa alts i s’ha de gravar a qui més guanya". El Compromís no es tanca al diàleg per negociar el pressupost de cara a l’aprovació definitiva, però pensen que "el govern ja coneix les nostres propostes i és el govern qui ha de decidir si s’apropa a aquestes propostes o prefereix apropar-se a CiU i PP o deixar-ho en mans de la regidora no adscrita".

Sobre el procés participatiu del 9N, Pol Ribas pensa que "té la legitimitat per fer-se i l’Estat ja ha dit que no intervindrà, el que fa preveure una jornada cívica malgrat les provocacions que puguin organitzar grups feixistes vinguts de fora". Ribas lamenta que a Cerdanyola el PSC no faciliti el procés i "ho bloqueja tot emparant-se en el Tribunal Constitucional".

El Compromís va fer diverses preguntes al govern el passat Ple d’octubre relacionades amb la Masia de Can Serraperera. Per una banda, demanen accelerar trobar una solució a la situació d’11 treballadors en condicions precàries, "alguns dels quals porten 11 anys enllaçant plans d’ocupació quan caldria crear una plaça fixa de feina adequada a les seves capacitats". L’altra qüestió són "les pèssimes condicions d’espai de treball que pateixen els treballadors del Centre de Recursos Pedagògics que han estat traslladats a la Masia de Can Serraperera". El Compromís considera "inacceptable i una falta de respecte la resposta donada pel govern, que en lloc de donar solucions a la manca de condicions de les dependències de Can Serraperera gairebé acusen al Compromís de ser els culpables de la situació per una moció, aprovada per unanimitat, per dotar la ciutat d’un Pla d’Infància que demanava un centre d’atenció que s’ubicarà als locals que ocupava el Centre de Recursos Pedagògics.

Sobre la notícia apareguda a un mitjà de comunicació parlant sobre possibles imputacions de la Fiscalia en relació a la concessió de la gestió d’algunes instal·lacions esportives a la Federació Catalana d’Handbol, Pol Ribas recorda que "la comissió de seguiment de les concessions a la Federació va tenir accés a documents que no reflectien irregularitats flagrants però sí certes coses estranyes que ara haurà de desentrellar el jutge". Ribas admet que quan es tracta de contractes petits, com el de la gestió de la piscina de Montflorit, "es poden atorgar sense concurs públic perquè és legal, però no és un procés del tot transparent i pot provocar dubtes". El Compromís insisteix en que només saben del cas el que ha sortit a la premsa i que "en tot cas una cosa es que pugui haver un procediment obert i l’altra si pot acabar havent-t’hi gent afectada, amb personal municipal implicat o imputat, i per tant preferim esperar a rebre explicacions del govern".