Compromís per Cerdanyola, una candidatura per la ruptura


El Compromís per Cerdanyola ha presentat en públic als membres de la seva candidatura en el transcurs d'un acte festiu amb un vermut concert a la plaça de la Constitució. El candidat a l'alcaldia pel Compromís, Carles Escolà, ha presentat al grup de persones que l'acompanyen a la llista com un equip que uneix il•lusió i experiència per fer de l'Ajuntament un instrument per millorar les condicions de vida de la majoria de veïns i veïnes de Cerdanyola.

 El candidat a l'alcaldia de Cerdanyola pel Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà, va passar la paraula a diversos membres de la candidatura que encapçala, com Elvi Vila,Concep Miró, Bernat Gastón, Iván González, Laura Benseny i Javier Padilla, per explicar els motius que els han dut a formar part del projecte municipal del Compromís.

Escolà ha parlat d'un projecte que "vol posar fi a un model dels governs dels darrers 30 anys basat en la privatització dels serveis públics, l'especulació amb el territori i la creació de xarxes clientelars, que ha deixat a les persones de banda per prioritzar el pagament d'un deute il•legítim producte de la seva mala gestió".

Carles Escolà veu possible "liderar una alternativa a les maneres de fer dels darrers 30 anys, fent efectives propostes com garantir el dret a l'habitatge, fer un recàrrec de l'IBI a les entitats bancàries que mantenen pisos buits i promocionar el lloguer social". El Compromís vol acabar amb el que considera "gestió mafiosa dels residus, aplicar una política fiscal per fer pagar a qui més té i recuperar els serveis públics que estan en mans privades".

La número 2 de la llista, Elvi Vila, activista per l'educació pública de Cerdanyola, va explicar que s'ha decidit a fer el salt a la política municipal "perquè sempre he entès la política com una manera de treballar per als altres". La número 6, Laura Benseny, militant de la CUP, va dir que Compromís i CUP van juntes en l'articulació de l'esquerra rupturista "perquè comparteixen la visió de l'Ajuntament com a una eina de poder popular i transformació social".

El número 5 de la llista i membre de Podemos, Iván González, va justificar la seva presència a la candidatura del Compromís "per coherència, al compartir una proposta de ruptura real a l'Ajuntament". La també membre de Podemos, Puri Peláez, va demanar el vot per al Compromís com a garantia de canvi i voluntat de lluita.

L'activista contra els desnonaments, Javier Padilla, número 12 a la llista, va parlar del patiment i desemparament que pateixen moltes famílies, "tractades amb menyspreu per governants i entitats financeres que després reben un tracte de privilegi per part de les administracions".

El número 10 de la candidatura, Bernat Gastón, que ha estat durant més de dos anys coordinador de l'ANC a la ciutat, va explicar que havia decidit formar part del projecte del Compromís "perquè vull decidir-ho tot per canviar-ho tot i viure en un poble lliure de maneres de fer caciquils i clientelars i de la política de l'urbanisme com a única acció de govern".

Concep Miró, número 9 a la llista, va agrair la tasca feta pels regidors del Compromís durant aquest mandat que finalitza, "tirant endavant una política diferent, dedicant hores de la seva vida a estar al costat de la gent, treballant en el dia a dia al carrer". A l'acte també va assistir el conseller comarcal de les CAV, José María Osuna, que va fer una crida a fer possible "la ruptura d'un model municipal caduc i capgirar Ajuntament i municipi".