Compromís per Cerdanyola apel·la a la responsabilitat i demana generositat per arribar a un acord i aconseguir un govern de canvi a Cerdanyola


Sobre els suports necessaris per a la investidura de Carles Escolà (CxC) a l'alcaldia

 

El Compromís per Cerdanyola estem treballant de valent per tal d'aconseguir els suports necessaris que ens garanteixen investir Carles Escolà com a alcalde de la ciutat. Aquest treball basat en el document “Eixos de treball prioritaris” que vam fer arribar a tots els partits, ha de permetre un acord per trobar els suports necessaris a la investidura.

 

Pel que fa a la investidura d'Escolà, la trobada amb ICV-EUiA-MES va confirmar els vots dels ecosocialistes, així com la seva intenció de contribuir a la governabilitat amb pactes puntuals des de l’oposició. ERC ha manifestat el seu suport per a la investidura de Carles Escolà. Les converses amb PSC, PP i Ciutadans han servit per posar al seu abast el document de prioritats amb què Compromís sintetitza els eixos de propostes per al govern de la ciutat. I, en diverses trobades, s'ha intentat trobar la  sintonia necessària amb CiU, que va signar conjuntament amb ERC, BLOC, i ICV i CxC pocs dies abans de les eleccions el seu compromís de fer suport a una alcaldia que apostés per enfortir el procés sobiranista. Malgrat tot, ens trobem que, en aquests moments, aquest compromís polític adquirit per CiU està lluny de materialitzar-se i, per tant, la candidata del PSC serà alcaldessa el dia 13 de juny com a llista més votada si res no canvia.

 

Estem sent generosos per facilitar l'acord que permeti un canvi a l'Ajuntament, que porti la regeneració de la política local i un canvi profund en les formes de fer política, que dintre del moment excepcional a nivell econòmic, social i polític, posi l'accent en les necessitats de les persones. Però per aconseguir-ho no se'ns poden exigir que adoptem postures inassumibles: no renunciarem a ser el Compromís i no hi haurà canvi si no el liderem nosaltres.

 

 

Sobre els acords a l'hora de formar un govern de canvi a Cerdanyola

 

Ens considerem els guanyadors polítics de les eleccions, i l'anhel que va manifestar la ciutat amb els resultats de les eleccions ens legitima per encapçalar aquest canvi. Però no el podem fer sols, i reiterem que ERC ha de ser un pilar important a l'hora de bastir aquest canvi a l'Ajuntament, formant part d'un govern cohesionat i fort. Aquesta és la lectura que se n'extreu dels resultats electorals i la postura de l'Assemblea del Compromís. 

 

No és moment de fer moviments en clau electoralista ni de posar per davant els interessos de partit als de la ciutat. Ara és l'hora d'executar aquest canvi que la gent ha votat, fer de Cerdanyola un lloc millor on viure i millorar les condicions de vida dels cerdanyolencs i cerdanyolenques. Tot i que s'està treballant de valent, amb els programes a la mà, amb propostes concretes des de les dues formacions polítiques, ERC es situa molt lluny encara del compromís necessari per a la consecució d'un govern per a la ciutat que doni l'alternativa al del PSC.

 

Compromís vol insistir en l’excepcionalitat del moment històric i recorda a ERC que a més de la investidura cal formar un govern responsable i d’esquerres que lideri un canvi històric en termes d’aprofundiment democràtic, priorització de l’acció social i modernització de l’Ajuntament. I tot això en un moment on Cerdanyola ha de poder garantir que estarà al costat dels ajuntaments per tal de fer camí cap a la consolidació d'un nou país.