El Compromís assegura que la transformació de Cerdanyola es farà des de la participació i el diàleg


El Compromís per Cerdanyola valora positivament els primers dies del nou govern, destacant que l'ampliació permet a regidors i regidores treballar en millors condicions i disposar de més temps per centrar-se en les respectives responsabilitats. Unes responsabilitats compensades entre les tres forces del govern i compartides en les tres àrees d'acció política.
Contxi Haro, portaveu del Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament

La portaveu del grup municipal del Compromís per Cerdanyola, Contxi Haro, manifesta que "des d'inici de mandat ha existit una direcció política a l'Ajuntament, com deixa palès el Roser de Maig i el seu model participatiu, però costava tirar projectes endavant pel volum de feina que suposava per a un govern amb només 5 regidors. El nou govern de 12 regidors permetrà desenvolupar projectes concrets amb més eficiència".

Haro està convençuda que "el govern farà possible la transformació de Cerdanyola que es proposa, una transformació profunda que passa per moltes coses que s'han de fer amb la participació de tothom, el que requereix una gran disposició de diàleg". Haro assegura que "el diàleg amb l'oposició ha existit sempre, amb reunions de l'alcalde amb tots els portaveus, el que no significa que necessàriament s'arribi sempre a acords".

Contxi Haro vol deixar clar que "l'acord programàtic, que inclou a ICV-EUiA des de fora del govern, està dotat de contingut per avançar cap a una Cerdanyola per a les persones, amb gran incidència en els temes socials, i en la qual l'Ajuntament esdevé un instrument al servei de la ciutadania".

Haro afirma que l'acord programàtic assolit marca les línies mestres del mandat, "posant èmfasi en el com es farà el canvi, amb un govern transversal amb regidors de tots els grups en totes les àrees".

Una vegada donat compte de la resolució de l’alcaldia per la qual s’aprova la liquidació del pressupost municipal de l'exercici 2015, el Compromís per Cerdanyola valora molt positivament la situació econòmica de l'Ajuntament, el que permet prendre certes decisions amb més marge de maniobra.