Compromís aposta per una rebaixa del IBI a Cerdanyola


Compromís per Cerdanyola (CxC) es felicita per la proposta del govern que avança en una fiscalitat més progressiva i equitativa i per l’èxit de la primera audiència pública sobre fiscalitat a Cerdanyola i espera la seva aprovació al ple.

 Des de CxC volem manifestar la nostra conformitat amb la proposta d’ordenances fiscals que ha presentat el Govern, que, tot i que encara estan llunexemptsobjectiu que proposem, si que avancen de forma realista en dos puntals de les nostres propostes de fiscalitat incloses al programa electoral: la progressivitat i l’equitat de les càrregues fiscals.

Volem remarcar especialment la baixada de l’IBI a tots els immobles d’ús residencial i la majoria de comercials, baixada que es compensa amb la creació d’un tipus especial per a les propietats no residencials més grans del municipi: grans centres comercials i grans empreses. També volem felicitar el Govern per estendre les bonificacions de les famílies nombroses a les famílies monoparentals i per buscar fórmules imaginatives que avancin en l’equitat, com la creació d’un impost especial sobre els caixers que donen a la via pública, que a partir d’ara deixaran d’estar exempts d’una càrrega que si havien d’assumir els comerços amb terrassa.

 

Volem també felicitar la ciutadania per l’èxit de la primera audiència pública sobre ordenances fiscals que esperem que sigui el preludi d’unes ordenances i pressupostos realment participatius de cara a l’any que ve.

Així doncs, tot i que encara queda molt camí per recórrer en el sentit de la progressivitat i l’equitat, tal i com reconeixia el regidor de serveis econòmics Maurici Jaumandreu, creiem que aquestes ordenances són una molt bona proposta que va en el sentit d’una gran majoria dels programes electorals de les forces amb representació al municipi. Creiem per tant que la proposta hauria de ser votada per la majoria del ple.