Una ciutat integradora, ecològica i al servei de les persones


[Compromís per Cerdanyola | Revista Comerç i Ciutat d'abril del 2011]

A Cerdanyola necessitem definir de forma participativa quin model de ciutat volem, un model social i ecològic, que pensi en l'encaix de Collserola i la UAB, que doni solució al greu problema dels abocadors tòxics i que integri els diferents barris. Cal trencar la dinàmica de les darreres legislatures, on l'ajuntament s'ha convertit en el principal especulador del sòl, en considerar-lo com a font prioritària d'ingressos. No necessitem més grans desenvolupaments urbanístics, com el Centre Direccional o AREs, pensats en el benefici econòmic, necessitem que l'urbanisme estigui al servei de les persones.

El Riu Sec és un problema enquistat des de fa anys per al qual cal una solució definitiva i integral, que pensi en la qualitat de les seves aigües i permeti dignificar i integrar el seu curs en la trama urbana i així convertir-lo en un espai més per a l'ús i gaudi de les persones.

I no podem acabar sense parlar del necessari hospital, desvinculant la seva construcció de l'especulatiu projecte urbanístic de la carretera de Barcelona (més de 500 pisos i ara també un hotel). I com no, el necessari centre d'atenció integral, que incorpori una residència, pisos tutelats i centre de dia.