La Cerdanyola del canvi continua viva


Ahir dimecres dia 18 de gener, l'assemblea de CxC ens vam reunir per avaluar la situació en què ha quedat el govern actual i prendre una decisió al respecte.
Govern de Compromís per Cerdanyola

El programa de canvi (la teoria)

Com és sabut, la sortida d'ERC ha tornat a situar el govern en una minoria de cinc regidors/es, però continuem tenint un consistori amb majoria de forces a favor del canvi.

Després de les darreres eleccions municipals, el consistori va quedar molt fragmentat i per primer cop en la història de la democràcia, algú li disputava la majoria al PSC a la nostra ciutat. Compromís per Cerdanyola, a més, fórem l'única força política capaç d'encapçalar un projecte de canvi. Aquest projecte polític es va treballar i consensuar amb la resta de forces que van veure clar que era necessari acabar amb les velles maneres de fer política i que just ara era el moment per iniciar aquest canvi.

El pacte programàtic subscrit per CxC, ERC, l'actual PDCAT i ICV-EUiA és un pacte de ciutat. Reflecteix els temes de consens entre els programes de totes aquestes forces, i no es limita a un únic punt de vista, sinó que aplega aquesta pluralitat de visions que van ser votades per la gent del poble.

També és un pacte per garantir la governabilitat de la ciutat, independentment del número de forces  que decideixin comprometre's a participar en el govern.

 

El dia a dia al govern (la pràctica)

Ningú va dir que aprendre a funcionar d'una altra manera seria fàcil. Fins ara els pactes de govern es plasmaven, en la pràctica, en un simple repartiment de competències. Però una cosa és repartir i una altra és construir plegats.

La política ja no es pot pensar només des de la lògica estratègica, en funció dels interessos del propi partit. A l'hora de treballar també cal coordinar esforços en benefici de l'objectiu comú que hem dit que volíem assolir.

Des de CxC també vam assumir el repte de liderar una nova cultura de la pràctica política basada en el treball transversal i coordinat dins del govern i en la negociació i l'entesa amb la resta de forces del consistori, i especialment amb les que estan a favor del canvi.

 

Seguim! Seguirem! (i ara què)

Des de l'assemblea de CxC hem acordat no eludir la responsabilitat de continuar liderant aquest projecte de canvi, que entenem que va molt més enllà de nosaltres mateixes.

Tanmateix, la responsabilitat de fer possible aquest canvi, des d'ara i per al futur, la continuem tenint totes aquelles forces que vam investir a Carles Escolà com a alcalde.

Tots plegats haurem de continuar fent esforços per bastir una nova cultura de la negociació i l'entesa política. Però la qüestió de fons què cal preguntar-nos no té tant a veure amb qui està disposat a formar part del govern, com amb quines són les forces que continuaran posicionant-se i treballant a favor d'un canvi a Cerdanyola i quines optaran per mantenir les polítiques que ens han portat on estem.

Està clar que molta gent no està interessada en què Compromís per Cerdanyola governem, i encara menys en què a Cerdanyola es consolidi aquest espai polític per al canvi que hem iniciat. Nosaltres, però, seguirem treballant per fer-ho possible, dins i fora de la institució. La resta és fer soroll.

 

 

Compromís per Cerdanyola, 18 de gener 2017