Bon vent i barca nova, Mister Marshall


No tenen res a oferir, més que una nefasta acció de govern basada en no afrontar els problemes reals de la gent, i deixar que grans empreses, bancs i cacics es reparteixin el pastís.

 Tota inauguració, festa o «acte de ciutat» és una oportunitat perfecta per fer-se la foto. I ara que venen eleccions, la cosa és ja de frenesí, amb la posada en marxa de la tradicional campanya pagada amb recursos que són de totes i tots nosaltres. Fins i tot una festa popular com carnaval és una bona oportunitat perquè la il·lustríssima alcaldessa, senyora Carmona, flanquejada per un seguici d'autoritats, es faci un bany de masses des del balcó de l'Ajuntament. Una estampa casposa a l'estil «Bienvenido Mister Marshall» del mestre Berlanga, i molt reveladora de la perspectiva des de la que es miren la realitat. I és que no tenen res a oferir, més que una nefasta acció de govern basada en no afrontar els problemes reals de la gent, i deixar que grans empreses, bancs i cacics es reparteixin el pastís.

 

Però que actuïn com si el temps mai no hagués passat, no evitarà que les coses canviïn. Perquè ja estan canviant, i per això estan desesperats. Perquè hi ha massa gent massa cansada d'aquestes pràctiques. Bufen vents de canvi que més d'hora que tard s'enduran la vella política i els seus responsables, i que ens permetran obrir portes i finestres, posar llums i taquígrafs, i tenir per fi un Ajuntament realment al servei de les necessitat de la gent. Vents que anuncien un nou temps a Cerdanyola que farem possible transformant la indignació en il·lusió i participació activa per trencar amb aquest passat fosc. Al maig començarem el canvi i direm «bon vent i barca nova, Mister Marshall».

 

 

Carles Escolà Sánchez

Portaveu de Compromís per Cerdanyola