[Audio] Relleu de regidors al grup municipal de Compromís per Cerdanyola


El portaveu del grup municipal de Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà, s’acomiadarà demà dijous al ple municipal del mes de setembre com a regidor del consistori, en compliment amb l’acord de rotació de càrrecs al qual es va comprometre el grup en el seu programa electoral. Al ple del mes d’octubre prendrà possessió de l’acta de regidor Pol Ribas com a substitut.
Pol Ribas (esquerra) i Carles Escolà (dreta)

[Escolta l'entrevista sencera]

Carles Escolà, que ostenta la responsabilitat de portaveu del grup municipal de Compromís per Cerdanyola des de juny de 2011, assegura que continuarà fent activitat política i treballant pel mateix projecte perquè “el meu compromís polític amb la ciutat és important i continuaré al peu del canó”.

Carles Escolà assegura que l’experiència a nivell personal ha estat molt positiva i, com a col·lectiu, afirma que Compromís per Cerdanyola està aconseguint els seus objectius: “consolidar un espai alternatiu amb una proposta alternativa integral per a la ciutat amb una defensa dels serveis públics, dels drets dels treballadors/eres i les classes populars i de ferma oposició contra els poders fàctics que són els que intenten condemnar-nos a la més absoluta de les misèries”.

El projecte del Compromís, afegeix Escolà, és un projecte en el que treballen moltes persones i que poc a poc ha anat aconseguint el reconeixement d’una bona part de la ciutadania.

A disposició del grup

Carles Escolà es posa a disposició del grup per continuar treballant i comptant amb el seu suport. Destaca la importància de complir amb el codi ètic amb el que es van presentar als comicis municipals en el que apostaven per una manera diferent de fer política en el que la presència dels representants estigués delimitada en el temps i no professionalitzada.

A partir d’aquí, del futur i de com afrontar la propera legislatura ja se’n parlarà assambleàriament en el sí de la formació, diu Escolà. Caldrà debatre com s’organitzen i quines són les principals línies a seguir perquè, per al fins ara portaveu del grup municipal, “és evident que el paper de Compromís a la propera legislatura serà més rellevant”.

Pol Ribas i Sergio Rodríguez formaran a partir d’ara el grup municipal de Compromís per Cerdanyola. Carles Escolà assegura que tots dos tenen plena capacitat per representar la formació i les propostes que defensen perquè des del grup entenen la política “com un treball en equip”. Més enllà del canvi de cares, poca cosa més canviarà en el Compromís, afegeix Escolà, ja que les línies de treball continuaran sent les mateixes.

Compromís vol un canvi de paper al consistori

Carles Escolà afirma que des del grup ja han preparat la segona part de la legislatura i ja comencen a pensar en la següent, aprofundint en propostes molt més concretes. Escolà diu que treballaran perquè el seu programa sigui molt més complert i més clares les seves propostes; perquè la ciutadania el conegui i perquè “el canvi del paper de Compromís a l’Ajuntament pugui ser un fet”.

Des de Compromís, però, també assenyalen que els seus principals eixos són i seran les polítiques d’ocupació, la defensa ferma dels serveis públics i socials i la participació ciutadana.

La formació, creu Carles Escolà, està complint amb els seus compromisos, “fent una oposició dura quan és necessari i amb voluntat de negociar sempre”. El portaveu explica que han dut a terme una política de transparència, rendint comptes econòmics i de la seva activitat política públicament, i han denunciat i ho continuaran fent tot allò que no comparteixen en l’àmbit local com les retallades en els serveis públics, l’augment dels diners que van a parar a les empreses privades, que segons Escolà “cada vegada gestionen més pressupost públic”, o el manteniment “d’una estructura política a sou difícilment justificable”, entre d'altres.